חזרנו הביתה ביום שישי בערב אחרי שבועיים בחו"ל. היה מעולה, אבל על כך בפוסטים הבאים… מה שאני רוצה לספר היום זה על המטבח הריק. כשאני אומרת ריק אני מתכוונת לכלום כלום! בדלת המקרר היו כמה בקבוקי רוטב ובמגירת הקמחים כמה שקיות. במגירת הפירות והירקות נח לו קורלבי אחד ועל ידו שורש ג'ינגר. על מדף אחד נחה לה אריזת טופו בואקום. כל שאר המדפים היו ריקים (הזדמנות נדירה לנקות את המקרר, אז "העברתי סמרטוט"). בסלסלת הירקות שבמזווה חיכתה לי בטטה, כמה תפוחי אדמה וכמה בצלים. במקפיא היו לי עדשים ירוקות מונבטות.
איזה כיף שעל השולחן חיכתה לי קופסא קשורה בסרט כתום. היא עשתה לי את השבת. מהי אותה קופסא? אגלה לכם בסוף.
פתחתי אותה וחייכתי. מיד ראיתי בדמיוני מה אני מכינה:
קוביות טופו ועדשים ברוטב בוטנים וקארי על בורגול וקינואה אדומה לצד ירקות שורש צלויים.פפ
נראה מסובך? מורכב? בואו תראו איך עושים את זה במינימום מאמץ:
המרכיבים:
- 1 שקית לקט בורגול וקינואה להכנה מהירה – סוגת***
- 2 כפות שמן
- 1/2 כפית מלח
- 1 חבילת טופו 300 גרם
- 1 כוס עדשים ירוקות מונבטות (או שבושלו במים במשך 15 דקות)
.
למרינדה ורוטב של הטופו והירקות הצלויים:
- 4 כפיות רוטב בוטנים וקארי של משק לין***
- 2 כפות רוטב סויה
- 4 כפות מים חמים
- 2 כפות שמן
- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
- מקל למון גראס – או לימונית או עשב לימון – טרי או מיובש, או פלח של לימון.
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית סוכר דקלים (או עוד כפית סוכר רגיל)
- צ'ילי חריף – טרי או מיובש, כמות לפי הטעם
.
לירקות הצלויים:
- 5-6 ירקות שורש חתוכים לקוביות: אני השתמשתי בקולרבי, בצל, בטטה ותפוחי אדמה.
.
להגשה:
- רבעי לימון
.
אופן ההכנה:
- לחתוך את הטופו לקוביות קטנות של 1 ס"מ.
- לערבב את כל מרכיבי המרינדה / רוטב ולחלק ל- 2.
- בחלק אחד להשרות את קוביות הטופו למשך חצי שעה לפחות.
- את החלק השני לצקת לתבנית צלייה – אני השתמשתי בתבנית של טפאל (שקיבלתי להתנסות) העשויה מיציקת אלומיניום והמצופה בציפוי טיטניום – נון סטיק. אם יש לכם תבנית צלייה, מתחילים את הצלייה על הכיריים. מוסיפים את קוביות הירקות לתוך התבנית עם הרוטב וצולים תוך כדי ערבוב עד להתחלת השחמת הירקות. מוסיפים מעט מים ומכניסים לתנור שחומם לחום גבוה (220 מעלות) למשך 20-30 דקות. להשגיח שלא יישרף. אם אין תבנית צלייה, ניתן לערבב יחד את הירקות עם הרוטב, להניח בתבנית אפייה ולאפות 45 דקות בחום גבוה.
- להכין את הבורגול והקינואה לפי ההוראות שעל גבי השקית ולהניח בצד. זה מוכן תוך 10 דקות!
- לחמם ווק, לצקת אליו את קוביות הטופו יחד עם הרוטב ולהקפיץ – לערבב למשך 2-3 דקות. להוסיף את העדשים. להמשיך להקפיץ יחד עוד 2-3 דקות.
- להגשה: להניח בצלחת בורגול וקינואה. לצקת מעל טופו ועדשים ולפזר ירקות צלויים. כדאי להגיש עם רבעי לימון.
.
*** 2 המרכיבים היו בקופסת ההפתעות, קופסת Goodie Bag.
היו שם גם בקבוק יין סירה של יקבי רמת הגולן שליווה את הארוחה, רוטב עגבניות שרי סיציליאני שאיתו הכנתי מרק שעועית ביום אחר ולקט 5 דגנים שבתוספת בצל סגול ויין אדום (אותו יין של רמת הגולן) הכנתי ממנו מעין ריזוטו. מחליטת הצ'אי משוק לווינסקי שחיכתה לי אף היא בקופסא הכנתי כוס משקה שהזכיר לי את המזרח הרחוק ממנו חזרתי יום קודם.
מהי Goodie Bag?
זוהי חבילת הפתעות המכילה מוצרים חדשים, מעניינים וטעימים שחובבי אוכל ישמחו לקבל: שמן זית, יין, ממרחים ומטבלים, בירת בוטיק, פסטה איטלקית, רטבים, שוקולד וממתקים מיוחדים, מוצרים לאפייה ולבישול ועוד. החבילה יכולה להכיל גם מוצרים לא אכילים כמו כלי מטבח וכלי בישול, ספרי בישול ואפילו שובר לארוחה במסעדה. בשלב הראשון הקופסאות יחולקו לכ-50 בלוגרים ואנשי אוכל מובילים (כפי שבטח הבנתם, אני ביניהם).
בחודשים הקרובים השירות יפתח גם למנויים בתשלום – כל חובב אוכל שירצה להשתתף יוכל להרשם, לשלם דמי מנוי ולקבל חבילה הביתה מידי חודש. בכל חודש תכלול החבילה 5-7 מוצרים שיגיעו באמצעות שליח ישירות לביתו של המנוי.
רוצים להירשם? כל הפרטים בלינק הזה: www.goodiebag.co.il
בתיאבון!
חיים וטעים!











