סופגניות היו ביג NO-NO אצלי בבית.
אבל מאז שאני אמא – יש לי קצת פחות ברירה 🙂
אז החלטתי לבחור בסופגניות ביתיות, כאלו עם מצרכים די בסיסים שאני יודעת מה יש בהן
להכין אותן קטנות ומתוקות – ולגם להנות עם זמן איכות עם הקטן… ככה, הן לא נשמעות לי כל כך רעות…
אני מאוד אוהבת לשחק עם מתכונים, כמעט אף פעם לא יצא לי להכין מתכון 1:1… אני תמיד "משדרגת".
לפעמים יוצא ולפעמים מפספסים, הפעם – יצא אליפות!!!
הסופגניה הכי טעימה שאכלתי… אמיתי. 5 דק’ הכנה. ולא נשאר כלום!
אז קבלו מתכון סופגניות קל ושווה במיוחד
מצרכים:
לבצק:
- 1 כוס קמח תופח
- 3 כפוץ סוכר
- 1 כף גדושה פודינג וניל
- 1 ביצה
- 1 גביע יוגורט
- 1/2 כפית תמצית רוזמרי (כמו שוקולד-רוזמרין)
ציפוי ומילוי – כיד הדמיון.
אופן ההכנה:
1. מכניסים לכערה את כל המרכיבים מלבד הקמח, ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את הקמח בהדרגה ובוחשים עד תערובת חלקה וצמיגית – חשוב שהבצק יהיה קשיח אבל לא קשה מידי.
3. מכניסים כדורי בצק לשמן רותח. הכניסו מספר כדורים במקביל והנמיכו את האש לאש בינונית – הפכו בעזרת כף מתאימה.


טוב, הסופגניות מוכנות… אז איך ממלאים ומקשטים?
את הסופגניות הוצאתי הישר לתערובת סוכר וקינמון ואחרי שהצטננו מעט מילאתי אותן בריבת דובדבנים.
כדי להקל על המילוי המיסי 3 כפות גדושות בצלוחית קטנה במשך 30 שניות במיקרו ובחשי היטב
ובעזרת מזרק או שקית זילוף עם צנטר דק מלאי אותן בריבה.
.


ואם הילדים אוהבים לגוון….
ציפוי שוקולד לבן וסוכריות צבעוניות תמיד ישמח אותם.

למתכונים ורעיונות נוספים מוזמנות לבלוג שלי מאמאבסטייל
לטיפים נוספים ל מתכון סופגניות אשל ביתיות
אשמח לשמוע איך יצא!!!












