אני רוצה לספר לכן ולכם על אחת מהפעילויות האהובות עלי כחלק מסדנאות הבישול שאני מעביר בעסק שלי "דרך הבישול" – יום ירוק.
היום הירוק הוא לא עוד יום גיבוש או סדנת בישול, הוא יום שבו אפשר באמת לעצור ולנשום, להריח, לחוות ולהתחבר לטבע. כן, אני יודע שזו נשמעת עוד התחלה של טקסט רוחני כזה או אחר, אבל גם הציניקנים הגדולים ביותר לא יכולים להשאר אדישים לשילוב כ"כ כיף ונקי שכזה.

הפעם זאת הייתה צוות המורות של ביה"ס למוזיקה יגאל אלון שרצתה לחוות משהו קצת שונה, "לא סתם סדנת בישול". את הפעילות קיימנו בביתן אהרון ויצאנו לסיור וקטיף בגינה האורגנית המהממת במקום. יש משהו מאוד מיוחד בללקט את המרכיבים של האוכל שאתה עומד להכין ולאכול, מעין חיבור מעניין למקורות. לאחר שקטפנו את התבלינים הריחניים והירקות המנצנצים יצאנו אל המתחם הכפרי שחיכה לנו והיה מושלם לקונספט.
אחת מהמטרות של יום גיבוש ירוק היא לבשל אוכל שיתאים לכל האווירה – בריא, טרי, לא מתחכם מידי ובעיקר טעים. במהלך הבישול דיברנו על חשיבות הירק והתבלינים למנות שהכנו ומתי נרצה לשלב מרכיבים כאלה ואחרים באופן כללי. לתבלינים יש חשיבות מרכזית באוכל שאנחנו מכינים ושימוש נכון יכול לשפר פלאים כל מנה!











