מתכון מאת השף קובי פרסול ובאדיבות אתר ![]()
מספר מנות: 4
המצרכים
- 1/2 פלפל ירוק
- 3 עגבניות בשלות
- 1/2 פלפל אדום
- 1/4 בצל סגול
- 1 מלפפון בינוני קלוף
- 1 שן שום
- 1 כפית חומץ אורז
- קורט מלח גס
- קורט פלפל לבן גרוס
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות גבינת "גלעד – קצ'קבל" של תנובה, מגורדת דק
- קצח
- טבסקו
אופן ההכנה
- חוצים את העגבניות וסוחטים מעט כך שרוב הגרעינים יצאו.
- מעבירים את הפלפלים, הבצל, המלפפון, השום, החומץ מלח והפלפל הגרוס למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק.
- ממשיכים בטחינה לעוד דקה תוך זילוף 3 כפות שמן זית, מוציאים לקערה ומקררים.
- מחלקים מהגספצ'ו הקר אל ספלונים קטנים, מעל כל מנה קורט של גבינת קצ'קבל, קצח וטיפה של טבסקו, מגישים קר.











