המתכונים מאת השף אבי שליסל ובאדיבות אתר ![]()
גם בקיץ אפשר להאכיל את המשפחה מבלי שכולם יתמוטטו אחר כך על הספה, יאחזו בכרסם ולא ירצו לזוז מהמזגן. קבלו ארוחה קלילה ומצננת, הכוללת חמישה מרכיבים:
מנה ראשונה: מרק עגבניות קר עם קרוטוני זעתר.
מנה עיקרית: מפרום של דג בניחוח כוסברה ברוטב שמנת ואגוזי לוז.
תוספת: קינואה עם בצל אדום.
סלט: פול ירוק עם פרוסות שום ואצבעות עמק.
קינוח: פרפה יופלה מעודן ומבחר פרות.
♦
מרק עגבניות קר עם קרוטוני זעתר
מצרכים
- 5 עגבניות בשלות
- 1 בצל סגול קטן קלוף
- 1 פלפל אדום קלוי וקלוף
- 1 שן שום
- 2 כפיות אבקת מרק טעם עוף
- 3 כוסות מים
- 1/2 כוס מים רותחים
- מעט סוכר
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- פתיתי פרמזן להגשה
לקרוטונים:
- 1/2 חלה חתוכה לקוביות גדולות
- 4-5 כפות שמן זית
- 11/2 כפיות זעתר
אופן ההכנה
- ממיסים את אבקת המרק במים הרותחים.
- טוחנים את שאר מרכיבי המרק בבלנדר ומוסיפים את המרק המומס.
- טועמים ומשלימים טעם.
- מזליפים את שמן הזית מעל קוביות החלה ומפזרים את הזעתר. מערבבים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמקבל גוון זהוב חום.
- יוצקים את המרק לקערות הגשה, מניחים מספר קרוטונים במרק, מפזרים פתיתי פרמזן ומגישים מיד.
♦
מפרום של דג בניחוח כוסברה ברוטב שמנת ואגוזי לוז
מצרכים
- 1 ק"ג דג טחון
- 1 ביצה
- 2-3 כפות פרורי לחם
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 כפות כוסברה
- 3-4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
- שמן לטיגון
- קמח
- 2 ביצים טרופות עם מעט מים
לרוטב
- 3 מכלי שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- 100 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים
- מלח
- פלפל
- אגוז מוסקט
- 1 כפית שמיר קצוץ
- 1 פלפל אדום חותך לקוביות קטנות לקישוט
אופן ההכנה
- מערבבים את הדג הטחון עם הביצה פרורי הלחם הכוסברה ומתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות במספר זוגי .
- יוצרים קציצות מהדג ומצמידים 2 פרוסות תפוח אדמה לכל קציצה
- טובלים כל קציצת מפרום בקמח וביצה ומטגנים לגוון זהוב ומניחים בצד
להכנת הרוטב
- בסיר שטוח מביאים לרתיחה את השמנת ומתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט.
- מוסיפים את האגוזים ואת השמיר.
- מניחים בתוך הרוטב את קציצות הדג ומבשלים 10 דקות.
- מפזרים את קוביות הפלפל ומגישים.
♦
קינואה עם בצל אדום
מצרכים
- 3 כוסות קינואה
- 1 בצל אדום קצוץ
- כ 5 כפות שמן
- 41/2 כוסות מים רותחים
- מלח
אופן ההכנה
- בסיר מחממים את השמן ומזהיבים קלות את הבצל מוסיפים את הקינואה ומטגנים זמן קצר כמו אורז.
- מתבלים במלח ומערבבים.
- יוצקים את המים הרותחים, מערבבים, מכסים במכסה ומעבירים לאש נמוכה.
- מבשלים כ-20 דקות עד שמוכן, מסירים מהאש, מערבבים עם מזלג ומשאירים מכוסה עד להגשה.
♦
פול ירוק עם פרוסות שום ואצבעות עמק
מצרכים
- 2 שקיות פול ירוק (כל שקית 400 גרםׂ)
- 10 שיני שום פרוסות
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות שמן
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית אבקת מרק טעם עוף
- מלח
- פלפל
- 1 חבילה אצבעות עמק פרוס לפרוסות
אופן ההכנה
- בווק ממיסים את החמאה עם שתי כפות שמן ומוסיפים את שיני השום עד שמזהיבים קלות.
- מוסיפים את הפול, מערבבים ומוסיפים את אבקת המרק.
- יוצקים את המים ומבשלים מספר דקות. מערבבים מתבלים במלח פלפל ומגישים.
♦
פרפה יופלה מעודן וגבינות פירות
מצרכים
- 6 גביעי יופלה לבן במתיקות מעודנת (150 גרם)
- 2 אגסים חתוכים לקוביות
- 2 אפרסקים מגולענים חתוכים לקוביות
- 1 כוס ענבים לבנים
- 3 שזיפים אדומים חתוכים לקוביות
- 1 מנגו בינוני קלוף וחתוך לקוביות
- 3 חלמונים
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
- 1/4 כוס ליקר קרסאו
אופן ההכנה
- בקערה מניחים את הפרות החתוכים ויוצקים את הליקר מערבבים ומניחים במקרר.
- בסיר כפול מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמשנה את צבעו לזהוב בהיר ומכפיל את נפחו.
- מסירים מהאש, יוצקים את השמנת המתוקה ומערבבים.
- יוצקים את היופלה לתערובת ומערבבים היט .
- מערבבים את הפירות יחד עם תערובת היופלה יוצקים לתבניות אינגליש קייק ומקפיאים ללילה.
להגשה: מוציאים ופורסים בעובי של 3 ס"מ לפחות. אפשר להגיש עם רוטב פרות יער.











