חילבה, אהובי. דייבוצ'קה, יקירתי

במהלך חיפושיי אחר גרגרי חילבה שלמים, שהפכו נדירים ביותר, מצאתי את הסנדוויץ' המושלם בשוק לוינסקי

שעה ארוכה הסתובבתי בשוק לוינסקי לחפש אחרי הגרגרנית היווניה. שום הרצאה על אוכל כאפרודיזיאק לא תיתכן בלי הגרגרים האלה, שדודה שושנה הקפידה לצרוך כל חייה, וייחסה להם את תקינות מחזור הדם, את הזוהר שלא הועם בעור פניה. היפה בנשים, דודה שושנה שלי, וריח העור שלה כריח הגרגרנית, חילבה, בשמה המוכר.

היווניה הסתירה פניה ממני. כולם אמרו שיש להם גרגרים טחונים, אבל אני מתעקשת על השלמים. אני אוהבת שהקהל שלי יוכל למשש זרעים שלמים, למולל ולהריח. ארטישוק, אספרגוס, הל, קינמון, אבוקדו, פטריות, דובדבנים ואניס – כולם נרקחו בידי נשים בעולם לרומם ולהזקיף את חיי אהבתן. החילבה היא כוכבת גדולה במשחקי האהבה. מלבד היותה יפה להגברת החלב, טיפול בסכרת, שיכוך כאבי בטן, תחלואי כוויות והסרת נמשים, העולם סולח לה על ריחה החריף, משוכנע שהחילבה טובה לכח הגברא.

גם מי פריחת הדרים זה טוב

בתבליני פרג, שם מצאתי תרמילי וניל גמישים ובורקים, מחזיקים אותה טחונה. אצל הפרסי ממול אמרו שאין לאף אחד, כי עלה המחיר, ופיצוחי קליפורניה אמרו לי לא, אבל נתנו בידי מי פריחת הדרים שמיוצרים בשכם והבושם שלהם גם הוא טוב לאהבה. אם תשימו קצת מהבושם הזה במי קרח, ותוסיפו מעט סוכר או דבש, יהיה לכם ממממממ בגוף-ונפש, המתרעננים באחת.

השמש החלה להימאס עליי כשבאה מולי שרי אנסקי, גם היא נדה מצד לצד מכובד השקיות. בואי לתבליני חבשוש, הוא ייתן לך מיד. אז הלכנו. היה לו חילבה כמה שרוצים, אבל העיניים שלי היו בסנדוויץ' שאכל איתמר, הילד הצעיר שלו – בחור יפה שעמד בפינה, שקוע כולו בבמעשה הנגיסה, והיה ברור שהוא מתענג, והאמנתי לו, והאמנתי למה שהוא אוכל. שאלתי מאיפה, אמר לי דייבוצקה, הסנדוויצ'ים הכי טובים בעיר, וגברת אחת שעמדה על ידו מוארת כולה בחיוכים, אמרה שגם היא יצאה הרגע משם ושאין אין אין.

אז שכחנו מהשמש ומכמה שאנחנו ממהרות, והלכנו גם.

ריקוד הסנדוויץ' המושלם

דייבוצ'קה זה מקום קטן ומקסים שלפני כמה חודשים פתחה קרן אדם, אחרי שבישלה בג'וז ולוז כמה שנים. בלחם שאור צרפתי או שאור מלא היא מחביאה דגים, גבינות או נקניקים. סלטים היא חותכת על המקום כשמישהו מזמין. שומר ועלים פריכים רוקדים תחת כפות ידיה. הנה היא מוסיפה כמה זיתים, שפריצן של שמן ושפריצן לימון, קצת מלח וכמה יפה שהיא רוקדת את ריקוד האוכל.

בוויטרינה הקטנה ישנם מאפים ועוגת גבינה שאפשר להרגיש איך היא נכנסת לפה הרבה לפני שטועמים. את אלה אופה חסן המתוק, בחור שהמאפיה שלו נמצאת בבית. את הדגים הכבושים היא מביאה מאברמנטו, ובגלל שבדיוק נגמר לה המטיאס היא הכינה לנו כריך של לקרדה עם שמנת חמוצה, כוסברה, בצל ועגבניה. היתה צניעות וטריות בכריך הזה, שהשתדלתי לאכול לאט אפילו שבחוץ כבר אחת ואני מאחרת. כשפניתי לצאת, הבן של חבשוש נכנס לסיבוב נוסף. זה ברור לי לגמרי. יש משהו באוכל של אדם שכמו שגומרים לאכול אותו כבר מתגעגעים ורוצים לפעם הבאה.

הפרטים החשובים:

  • שוק קליפורניה, רחוב לויסקי 53, שם תמצאו מי זהר נהדרים משכם.
  • תבליני חבשוש, החלוצים 18, שוק לוינסקי.
  • דייבוצ'קה, החלוצים 41, תל אביב יפו, 050-7416217  , א-ה 17:00-08:00, שישי 15:30-08:30. סנדוויץ', לא משנה עם מה, עולה 25 ש"ח.
מתוך הבלוג הילה אלפרט באה ליהנות.