לחמניות פולנטה וקשקבל

אם לא נכנעים למכשולי החיים, מקבלים לחמניות קומפקטיות ופריכות מקמח תירס

החיים הם ריקוד בין מילוי אחר הוראות לפעולה בהתאם לתחושת בטן. לוקח זמן להבין את זה, אבל הסשן הזה, של לחמניות עם פולנטה וקשקבל, היה הזדמנות מצויינת להעמיק בתובנה הזאת. הנחתום ואני כבר מזמן מתכננים סשן כזה. מדמיינים לחמניות מעוגלות-אליפטיות, קומפקטיות, פריכות ולא דחוסות. והנה, הסשן הזה הגיע. וגם אני הגעתי. החתול השחור לבן התחכך בי מיד עם כניסתי לדירה והחתול השחור – קופיף למוּר בפוטנציה – בדק אותי מרחוק ואז פיהק.

אחרי הקפה היינו מוכנים. למען האמת היינו מוכנים עוד יותר לעוד קפה אבל במסגרת הריקוד בין ההוראות לתחושת הבטן, החלטנו הפעם ללכת עם ההוראות, ולממש את הסיפוק לעוד קפה רק אחר כך. ואז הגיעה ההזדמנות השנייה להתבוננות פילוסופית. כשפתחנו את השקית של קמח התירס חיכתה לנו הפתעה; הסתבר שהיא מלאה ביצורים קטנים שאין לנו שום רצון להכניס אותם לתוך הלחמניות. חשבנו מה לעשות, האם להיכנע למציאות המדכדכת ולשנות תוכניות, למתכון אחר שאינו דורש פולנטה? או שמא לארוז את עצמנו ולצאת למירדף בסופרמקטים בסביבה אחר קמח תירס? החלטנו ללכת על תחושת בטן.

למרות שלא ממש ידענו איך זה יהיה בהשוואה לפולנטה מקמח תירס, החלטנו להסתכן ולהשתמש בתירס הטרי שהיה בבית להכנת הפולנטה. ההימור הצליח. כשסיימנו את הכנת התירס (כמו שמכינים תירס, רק לבשל קצת פחות כי עוד יהיה לזה צ’אנס להתבשל בהמשך…) הרתחנו בסיר את החלב והחמאה. בינתיים ריסקנו לעיסה את גרעיני התירס והוספנו לסיר. הוספנו גם את גבינת הקשקבל (המגוררת) וערבבנו. עם קבלת המרקם האחיד נתנו לתערובת להתקרר.

בינתיים: הנחתום שם בקערת המיקסר את החומרים היבשים, מלבד המלח, הוסיף את תערובת התירס שהתקררה והפעיל אותו על מהירות נמוכה ללישה של כ-7 דקות. אז הוספתי את המלח ולשנו 3 דקות נוספות. עם סיום הלישה העברתי את הבצק לקערה והנחתום כיסה אותו בניילון צמיד ומגבת. את הבצק השארנו מכוסה עד להכפלת הנפח.

בזמן הזה אכלנו ארוחת צהרים. וגם שתינו בירת חיטה צוננת שהנחתום ואני הכנו בסשן אחר (כן, אני לא מספר הכל).

לאחר ההכפלה הוצאנו את הבצק מהקערה, קיפלנו אותו מספר פעמים (תוך מתיחה עדינה) ונתנו לו להכפיל את נפחו שנית. עם סיום התפיחה השניה חילקנו את הבצק למנות של 60 גרם, הארכנו והשטחנו אותו, וקיפלנו כמו מעטפה. בשלב הזה נתנו לו לנוח 5 דקות. לאחר מכן יצרנו ממנו לחמניות באמצעות כדרור הבצק והנחנו אותן על נייר אפייה מכוסה בשכבה דקה של קמח תירס גס. שוב כיסינו בניילון ומגבת וחיכינו שיתפחו שוב, בפעם השלישית, עד להכפלת הנפח.

לפני שהכנסנו את הלחמניות לתנור חרצנו אותן בעדינות. אפינו אותן בחום של 200 מעלות (יש לחמם את התנור מראש). משך האפייה כ-20 דקות עד הזהבה מוחלטת. בסיום האפייה כדאי לתת ללחמניות להתקרר ואז להגיש.

הרכיבים לכ-50 לחמניות (המתכון בהשראת אורן גירון)

  • 1,600 גרם קמח לחם קשה
  • 60 גרם שמרים יבשים
  • 80 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 700 מ"ל חלב
  • 450 גרם גרעיני תירס מאודים
  • 400 גרם קשקבל מגורר
  • 30 גרם מלח

לבלוג "לחם חי"