לצילו של מגדל שלום בת"א, בבנין היסטורי במונטיפיורי פינת הרצל, הכניסו האדריכלים הצעירים שחר לולב ועודד רוזנקיאר, שפה תל אביבית עכשווית בביסטרו בר העונה לשם "תיאודור". השניים יצרו הרמוניה נכונה של שפה הנותנת כבוד לשורשי התרבות האירופאית המקומית אך מדוברת במבטא עדכני מאוד.
השפה החדשה מציעה שילוב של ספריה באווירה ביתית עם ביסטרו בר נדיב באלכוהול, שימוש בהיר בעץ ליבנה המשתלב יפה עם עץ חום נוסטלגי. החלונות שהשקיפו בשעתם על גימנסיה הרצלייה המיתולוגית נותרו כפי שהיו, והחומרים התעשייתיים כמו רשתות ובטון, בתקרה, בקירות וברצפה, חיים בשלום עם הנגיעות המסורתיות של ריפודי רטרו, טפטים, אריחים מצוירים וריהוט עץ. כמחווה לחוזה המדינה וחבריו החלוצים גם מציע המקום סידרת תצלומי שחור לבן ותפריט מעוצב ברוח היסטורית.
בעלי המקום הגיעו הנה מרמת ישי שם קיים שנים ביסטרו "תיאודור", ופתחו את ה"תיאודור" הזה במקומו הטבעי הלוא הוא רחוב הרצל. גם השף בן אלמוזנינו, הובא משם ומציע אוכל ביסטרו ים תיכוני באינטרפרטציה אישית, עשוי הייטב ומוגש בהקפדה יפה: החל מארוחות בוקר וארוחות ערב ועד עסקיות צהרים.
המנות הראשונות כוללות: סביצ’ה סלמון בשמן שומשום וג’ינג’ר על סלט אבוקדו ולימונים כבושים (29 ש"ח) ,קלמרי במילוי גבינת קממבר וקרם כרישה (29 ₪ ), מנה מעוצבת של "אגסי תפו"א" הנראים כמו אגסים ממש, ופריכים במילוי גבינת מוצרלה,פטריות ושמנת (26 ועיקריות כמו קבבוני דניס: על מקלות קינמון עם רוטב יוגורט,נענע וכמון לצד ריזוטו וריחן (79₪). רביולי גבינת עיזים: ברוטב רוזה ותלתלי פרמז’ן (44₪), סינטה בקר: טרי ומיושן 280 גר’ עשוי על הגריל ברוטב מרלו עם פירה תפו"א (82₪) סלט בטטה ורוקפור …
"תיאודור" – מונטיפיורי 7 פינת רחוב הרצל ת"א, 03-5100094
מתכון סביצ’ה סלמון – שף בן אלמוזנינו "תיאודור"
חומרים:
- 80 גר’ סלמון טרי
- 1 אבוקדו
- 1/2 לימון כבוש (צריך להכין מראש) אפשר גם לימון רגיל
מרכיבי הרוטב:
- 30 גר’ ג’ינג’ר מגורד
- 1/4 פלפל צ’ילי חריף קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצים
- 100 מ"ל סויה
- 150 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
- 4 כפות שמן שומשום
- כוסברה קצוצה דק
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה.
פורסים את הסלמון לפרוסות דקיקות באורך 2-3 ס"מ מהשרים את הדג ברוטב.
חותכים את האבוקדו לקוביות, חותכים את הלימונים לקוביות ומוציאים את החרצנים, קולים לחם קסטן (כזה שטוב ח בתנור או בצנימר (טוסטר קופץ) .
לוקחים "רינג" עגול בקוטר 5-6 ס"מ חורצים בקסטן 2 עיגולים מניחים אותם אחד על השני ויוצרים בסיס למנה, מערבבים את קוביות האבוקדו והלימון הכבוש מניחים על הצנימים, לוקחים את הסלמון ומניחים אותו בצורת פרח על האבוקדו, אפשר לקשט את המנה עם תלתלי בצל ירוק ורוטב טריאקי.














