קציצות אורז ובשר,
טובבב….בשע"ט ומוצלחת הילדים חזרו בקולות שמחה וצהלה (שלנו) למסגרות,עד שיפעלו הצהרונים
ותוכנית ההזנה תיכנס לתוקפה,(אממממא…מי שישמע ) ארוחות צהריים חייבים להכין,
הקציצות שדלהלן חריפות,לי אין בעיה הנינג'ה הקטנה שלי משוגעת על חריף…וגמאני..
אז קבלו את הקציצות עם המון קרח עד יעבור זעם.
500 גר' בשר בקר טחון
1 ביצה
כפית מלח
כפית שטוחה פלפל שחור/לבן
- 1/2 צרור פיטרוזליה קצוצה
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס אורז בסמטי/פרסי
- 1 בצל קצוץ לתערובת הבשר
- 1 בצל קצוץ לרוטב
- כף גדושה רסק עגבניות לרוטב
- 2 פלפלים ירוקים חריפים (אחד לרוטב)
- או 2 פלפלים יבשים אדומים(אחד לרוטב)
- כף שמן
- כף פפריקה מתוקה
- 2 כוסות מים(לרוטב)
- 1 ביצה
ההכנה:
בקערה שמים את כל המרכיבים לקציצות ומערבבים היטב.
עם ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל הרצוי,
מינחים במגש או על קרש חיתוך ומשאירים בצד עד להכנת הרוטב.
בסיר סטו'ג רחב שמים מעט שמן,ומטגנים בצל,
כשהבל מזהיב להוסיף 2 כוסות מים חמים
מוסיפים תבלינים,פלפל שחור/לבן
כף רסק עגבניות
פלפלים חריפים
כף מרק עוף,
כפית מלח
וכפית בהרט (לא חובה)
כשהכל מתחיל לבעבע,מנמיכים להבה ומכניסים קציצות לסיר.
מבשלים כ-30-40 דקות,
במידה והנוזל מצטמצם ניתן להוסיף עוד כוס אחת של מים.
מגישים עם אורז לבן/פתיתים/פירה/פסטה ומה שאוהבים.
בתאבון.
















