למי שלא מכיר אז ממש כדאי לכם להכיר את הכוסמת הירוקה יש בה המון דברים טובים כמו:
ערכים תזונתיים של כוסמת ירוקה
- כוסמת ירוקה אינה מכילה גלוטן, בעלת אינדקס גליקמי נמוך ואחוזי שומן נמוכים.
- הכוסמת הירוקה עשירה בסיבים תזונתיים.
- כוסמת ירוקה מכילה רוטין שהוא ביו-פלבנואיד אשר מחזק את דפנות כלי הדם, מונע דימומים ושומר על גמישות כלי הדם. רוטין ידוע בתכונתו לאיזון לחץ דם ומגביר את זרימת הדם לגפיים.
- הכוסמת הירוקה עשירה בחלבון איכותי כ-18% ואף יותר, חלבון צמחי זה מתעכל בקלות ונספג ביעילות.
- הכוסמת הירוקה עשירה בברזל, אבץ, סלניום, מינרלים אלו אחראיים על אספקת רמות חמצן לרקמות, לקיום תהליכי חילוף חומרים.

- זו הכוסמת שבחרתי את הירוקה ,לא קלויה.
- טחנתי במטחנת קפה וייצרתי מזה קמח .
- מהקמח עשיתי עוגיות ממולאות בתמרים ואגוזים.

- המתכון:
- 450 גרם קמח כוסמת ירוקה
- 50 גרם קמח שקד לבן טחון.
- חצי כוס מיץ תפוזים
- חצי כוס שמן בכבישה קרה(שמן קוקוס,שמן זרעי ענבים).
- אם צריך להוסיף 2-3 כפות מים בהדרגה ייתכן שלא צריך רק עד שמתגבש הבצק לגוש!
- למילוי:
- גביע ממרח תמרים
- כפית קנמון(אני שמה יותר אני ממש אוהבת קינמון)
- מעט תמצית זהר
- אופציונאלי אגוזי מלך שבורים ומעט שבבי קוקוס לפיזור.
- האופן:
- מאחדים את כל החומרים לבצק אחיד ,את המים מוסיפים בהדרגה עד לאיחוד .
- מחלקים את בצק ל4 חלקים
- מרדדים כל חלק למלבן, מורחים מילוי מגלגלים
- אופים 230°, 15-20 דקות תלוי בתנור.
- טיפים חשובים מאוד :
- לרדד בין שתי ניירות אפיה.
- כי בלתי אפשרי לגלגל בלי עזרת הנייר.
- לרדד דק דק.
- אפשר להקפיא 10 דקות את הרולדות ולחתוך לפני אפיה.
- הערות:
- נשמר בכלי אטום מעל שבוע בטמפ חדר
- במקרר נשמר גם שבועיים..











