צחי ואני – חברות שהיא גם השראה הדדית, לטבעונות, חמלה, בריאות ושפע

כששילמנו והתכוונו ללכת, צחי הסתכל עלי כאילו נפלה עליו הבנה, ואמר: “לגבי הטבעונות – אני חושב שאני הולך על זה.” ככה פתאום…. הוא תכנן לעשות את המעבר בהדרגה, היה לו תכנון להוריד קודם את הבשר והגבינות, אבל מהר מאד הבין שהוא יעשה את זה כמו שהוא עושה הרבה פרוייקטים בחייו: הליכה על כל הקופה באופן מיידי מדויק וחסר-פשרות.

ב"חוות החופש" עם החבר שלנו עמרי.

צחי בן-מאיר הוא חבר קרוב שלי מזה כמה שנים. הכרנו ב”בית הספר לסטפס של יובל בק” בו אני רוקדת בשנים האחרונות. צחי רקד שם מילדות, כ-14 שנה. ריקוד סטפס הוא תחביב חוצה גילאים וכשרוקדים כמה שנים עם אותם אנשים בקבוצה נוצרות חברויות שאולי לא היו יכולות להווצר בנסיבות אחרות.

רוצה לציין שהעובדה שצחי ואני רקדנו באותה קבוצה מעידה על האינטגרטיביות הרבה של הקבוצה, ולא שאני רקדנית גרועה, אני רוקדת כבר די הרבה שנים, העניין הוא שצחי הוא רקדן ברמה מאד גבוהה, וזה כבוד גדול לחשוב שרקדנו זה לצד זו באותה קבוצה בסטודיו ועל אותה במה במופעי סוף השנה.
צחי התקבל ללהקה האמריקאית Tapestry Dance Company ומאז תחילת 2018 הוא חי באוסטין, טקסס ורוקד שם.

נחזור מעט אחורה, לתקופה בה צחי ואני רקדנו בקבוצת המתקדמים רמה 1 בביה”ס לסטפס (יש גם קבוצה מתקדמת יותר – רמה 2 – צחי כמובן רקד בשתיהן), נוצרה חברות שחוצה גילאים ואפילו תחומי עניין, חברות עמוקה.

צחי ואני עם נעלי סטפס
צחי ואני עם נעלי סטפס

כשהתקדמתי לטבעונות לפני קצת יותר מחמש שנים, מצאתי את עצמי די לבד מול מציאות לא פשוטה בה מתקיים העולם שלנו, מציאות בה רוב בני האדם מממנים התעללות בלתי נתפשת בבעלי חיים לצורך הצריכה שלהם, עוצמים עיניים לעובדות במקרה הטוב  ותוקפים את מי שמנסה לפקוח את עיניהם במקרה הגרוע. צחי לא היה אז טבעוני, וזה לא הפריע לחברות בינינו, נהפוך הוא: הוא התעניין מאד באורח החיים הטבעוני, הקשיב באהדה לסיפורים שלי, הלך איתי למסעדות ובתי קפה טבעונים, או כאלה שיש בהם הרבה אופציות, ומעולם לא הזמין אוכל מהחי כשהיה איתי.

והנה עובדה מדהימה שהוא סיפר לי עליה בחודשים האחרונים: במשך תקופה ארוכה לפני שעבר לטבעונות הוא נמנע מלהעלות לפרופיל הפייסבוק שלו תמונות עם מנות בשריות, הסיבה: הייתי ברשימת חבריו, והוא לקח בחשבון שיש סיכוי שאני אראה את זה וזה יעציב אותי, ולכן החליט להמנע.

כאמור, לא ידעתי או דרשתי את זה, וכשהוא סיפר לי התרגשתי עד דמעות. אלה רמות של התחשבות חברית שממש אינן מובנות מאליהן. אני רוצה להוסיף שאולי עמוק בפנים הוא ידע שמתישהו בעתיד הוא יתקדם בעצמו לאורח חיים טבעוני ויעשה את זה באותה צורה מדהימה בלתי-מתפשרת, ומשפיעה  בה הוא מעביר תחושות וחוויה כשהוא רוקד.

צחי במופע בלהקה בה הוא רוקד: Tapesrry Danse Company
צחי במופע בלהקה בה הוא רוקד:
Tapestry Dance Company

לאורך השנים הייתי אוזן קשבת עבורו לשינויים שונים שעשה בחייו, ופה ושם הבעתי דיעה ונתתי עיצה. וליוויתי אותו בהחלטות חשובות, כמו ההחלטה לעזוב קריירה כמהנדס בצבא-קבע כדי ללכת אחרי מה שליבו רצה: קריירה כרקדן סטפס.

ודיברנו גם על טבעונות, אבל חייבת להגיד שלא הרבה מדי, כי למרות שצחי לא היה טבעוני, הרגשתי שהוא מבין ותומך, ולחברים כמוהו, מהירי תפיסה ונאורים, התחושה היא שלא צריך להסביר יותר מדי, ותמיד קיבלתי את התחושה של כבוד והכלה מלאים לתהליך שלי.

את התאריך 18/10/17 צחי תמיד יזכור ויציין, וגם עבורי זהו תאריך מאד משמעותי: תאריך הטבעונולדת שלו, יש לא מעט טבעונים שתאריך הטבעונולדת (היום בו עשו את השינוי) משמעותי עבורם יותר מיום ההולדת שלהם.

באותו בוקר אספתי את צחי מהבית שלו ברמת-גן וחיפשנו מקום עם אופציות טבעוניות ראויות, בחרנו ללכת ל”קפה קפה” בשכונת מרום-נווה. “קפה קפה” היא רשת שמאד מפרגנת לטבעונים, והתפריט שלהם, מתעדכן ומשתדרג כל הזמן עם אופציות צמחיות ממש טובות.

ב"חוות החופש" עם החבר שלנו עמרי.
ב"חוות החופש" עם החבר שלנו עמרי.

הזמנו מנות טבעוניות, והשיחה שלנו עסקה בעיקר בהכנות לנסיעה הקרובה לאוסטין, להצטרף ללהקה. הטבעונות הוזכרה כנראה, כי בכל זאת הייתי שם, אבל לא היתה הנושא המרכזי.

כששילמנו והתכוונו ללכת, צחי הסתכל עלי כאילו נפלה עליו הבנה, ואמר: “לגבי הטבעונות – אני חושב שאני הולך על זה.” ככה פתאום….

נותרתי ללא מילים לרגע, ואז אמרתי: “איזה כיף לשמוע, עשית אותי מאושרת. אני לרשותך בכל זמן נתון, עם כל שאלה.”

צחי תכנן לעשות את המעבר בהדרגה, היה לו תכנון להוריד קודם את הבשר והגבינות, אבל מהר מאד הבין שהוא יעשה את זה כמו שהוא עושה הרבה פרוייקטים בחייו הליכה על כל הקופה באופן מיידי.

ציידתי אותו בהרבה צידה לדרך: מתכונים, סרטונים, טיפים, הרשמה לאתגר 22. צחי הוא אדם יסודי, הוא שאל הרבה שאלות ואני נהניתי מאד להשקיע את  הזמן ותשומת הלב ולתת לו מידע ותשובות כמה שיותר מדויקות ומפורטות.

צחי - אז ועכשו. זו לא דיאטה, זו דרך חיים, ובכל זאת הגוף מגיע למשקלו המדויק.
צחי – אז ועכשו. זו לא דיאטה, זו דרך חיים, ובכל זאת הגוף מגיע למשקלו המדויק.

ובהיותו רקדן מקצועי ברמה גבוהה, צחי יודע ללמוד רצפים של מידע במהירות עצומה, לבצע אותם ולהעביר אותם הלאה בצורה שתיגע במי שנחשף למידע זה, והכישרון הזה נרתם לטובת ההסברה הטבעונית. כי מהרגע שהוא הוציא את המוצרים מהחי מהצלחת ומהחיים, ברור היה לו שהוא גם מדבר על זה ומעביר הלאה, ובהיבט הזה אין ספק שהוא התלמיד שהתעלה על רבו. הוא נכנס לעניינים במהירות מדהימה, זה התחיל בהודעה רשמית בפייסבוק מלווה בהסברים, וכבר התחיל להכין אוכל טעים טבעוני, לפרסם מתכונים בפייסבוק, ולהשפיע על הרבה אחרים, כולל בני משפחתו.

עבור אחותו, שהיתה טבעונית בעבר, וחזרה בה, זה היה הסימן לחזור לטבעונות והיא עשתה זאת באופן מיידי ובשמחה. להוריו לקח כמה שבועות אבל הם הצטרפו אליו מבלי להביט לאחור.

מספר חודשים אחרי המעבר לטבעונות, צחי עלה על מטוס ועבר לגור במקום מאד מאתגר מבחינת אורח החיים הטבעוני: אוסטין, טקסס, ארה”ב, כאמור: כדי להצטרף ללהקה ולקדם את הקריירה שלו כרקדן סטפס מקצועי.

צחי בלהקה באוסטין Tapestry danse company
צחי בלהקה באוסטין
Tapestry danse company

מספר ימים לפני הנסיעה נפגשנו שוב, במקום שהפך להיות הקבוע שלנו, “קפה-קפה” סניף מרום-נווה, למפגש פרידה. אני הבאתי נושא חדש: “טבעונאות”: אורח חיים שמבוסס בעיקר על תזונה טבעית חיה, אוכל לא מבושל, אכילה בעיקר של פירות וירקות עם דגש על הפירות בצורתם הטבעית. המעבר לתזונה טבעונעית הוא משאלת לב כמוסה שלי מאז שהתקדמתי לטבעונות,  לסגל לעצמי את התזונה הזו שלוקחת את הבריאות, האנרגיה, התחושות, כמה שלבים קדימה.

צחי הקשיב לי בעניין ואמר: “זה נשמע מגניב, אבל בשבילי זה יותר מדי כרגע, אני טבעוני די חדש.”

“ברור…” אמרתי “לא חשבתי שתאמץ מיד, גם אני לא מצליחה להגיע לזה עדין, אבל זה בסדר גמור, כל עוד אנחנו טבעונים.”

 

צחי ואני ב"קפה קפה" סניף מרום נווה. באותה ארוחה שבסופה צחי הגיע להחלטה חשובה.
צחי ואני ב"קפה קפה" סניף מרום נווה. באותה ארוחה שבסופה צחי הגיע להחלטה חשובה.

אבל צחי הוא צחי, ולסניף של קפה-קפה במרום-נווה כנראה יש אנרגיה מיוחדת, למחרת  שלח לי הודעה: “נראה לי שאני הולך על זה !!! (טבעונאות)”

רצה הגורל (המדויק) ובשל סיבה טכנית הנסיעה של צחי נדחתה בשבוע. השבוע הזה הספיק לו כדי להעמיק בנושא התזונה הטבעונאית בישראל, ואפילו ללכת צעד נוסף לפירותנות (תזונה המבוססת על פירות וירקות ומעט אגוזים וזרעים תוך הימנעות מקטניות, דגנים, פקעות ומזון מבושל ומעובד). במהלך השבוע הזה הוא ביסס את הטבעונאות ועלה על המטוס עם הרגלי תזונה חדשים, משהו שאולי היה לו קשה לעשות אילו טס למחרת ההחלטה.

נכון להיום, ינואר 2019, צחי טבעוני כבר שנה וחודשיים, מתוכם שנה שלמה של תזונת רואו, ולמעשה כמעט פירותנות מוחלטת. בתקופה הזו הוא הוריד ממשקלו 20 ק”ג, וחשוב לציין שלא מדובר בדיאטה, למעשה אנשים שחיים בתזונת רואו אוכלים הרבה יותר קלוריות, כך שהורדת המשקל אינה דיאטה אלא תהליך של ניקוי. הוא מספר שהוא מרגיש נפלא, קליל ואנרגטי, שהריקוד שלו עלה מדרגה, ושהוא חווה העצמה של תהליכי ניקוי נפשיים.

הנה פוסט שצחי פרסם בתחילת ינואר 2019:

Exactly a year ago I changed my diet to mostly raw vegan – eating fruits, vegetables, nuts and seeds. And it happened right before I moved to Austin. Thank you nature!!! For giving us this sweet taste of life and asking nothing in return (although we don't always deserve it…). Everything feels so much cleaner and better! Inside and out
Try it for a week or two. I promise you will be amazed

תרגום: בדיוק לפני שנה שיניתי את התזונה שלי כך שהיא טבעונית ובעיקר טבעונאית-רואו, אני אוכל בעיקר פירות, ירקות, אגוזים וזרעים. זה קרה ממש רגע לפני שעברתי לאוסטין. 
תודה לך טבע !! על כך שאתה נותן לנו את הטעם המתוק של החיים מבלי לדרוש דבר בתמורה (למרות שאנחנו לא תמיד ראויים לכך).
הכל מרגיש כל כך הרבה יותר נקי וטוב, פנימית וחיצונית. 
נסו את זה לשבוע או שניים, אני מבטיח לכם שזה ידהים אתכם.

תודה צחי, על ההשראה והשותפות בדרך, על חברות שהיא שלם שגדול מסכום חלקיו !!!

*****************************************
flowers.med

תודה שקראתם. דעתכם חשובה לי , ואשמח לשמוע תגובות. ניתן להגיב בסופו של כל פוסט. כמו-כן, אתם מוזמנים לעקוב אחרי הבלוג. לשם כך יש ללחוץ על הכפתור למעלה משמאל עם ציור הסיכה והכיתוב “עקבו אחרי”, לבחור באופציה של דואר ולמלא כתובת אימייל. האתר ישלח לכם הודעת אימייל בכל פעם שיעלה פוסט חדש. לבלוג יש גם דף שמלווה אותו בפייסבוק. אפשר לעשות לייק לדף ולראות את הפוסטים שם: https://www.facebook.com/vegan1.spirit

כמו-כן אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק ‘רוחניות וטבעונות’ בקישור הבא:
https://www.facebook.com/groups/spirit.vegan

שלכם בברכה, מיכל.