תגידו, איך אתם עם חצילים?
אני מ…מ…ש אוהבת, כמעט בכל צורה (רק בלי בצל כמובן). וזה לא מפתיע, כי אמא שלי היא מלכת החצילים, וכשגדלים על סלטי חצילים כל-כך כל-כך טובים – פשוט אי אפשר שלא להתאהב.
את החצילים של אמא אני לא מכינה. עדיין לא. למדתי, רשמתי, אפילו ניסיתי פעם-פעמיים, אבל בינתיים היא עושה אותם כל כך טוב ובכזו הנאה, שפשוט אין מה להתאמץ…
גם סבתא שלי היתה עושה חצילים מעולים. מטגנת אותם כמו שניצל (לא סגורה על ענין השניצל, נדמה לי) ואז מבשלת אותם ברוטב עגבניות. וגם החצילים האלה היו תמיד טעימים להפליא. וגם אותם אני לא מכינה בעצמי.
ואם כבר מדברים על חצילים ועגבניות – אי אפשר שלא להיזכר בערגה בפרמיג'אנה די מלנזנה. אחת המנות האהובות מהמטבח האיטלקי. מקורה של המנה בדרום איטליה, והיא מורכבת מחצילים ("מלנזנה" באיטלקית), רוטב עגבניות ופרמזן שאפויים יחד בתנור… מעדן, באמת.
אז אני לקחתי את כל המרכיבים הנהדרים האלה, החצילים, העגבניות והפרמזן, והפכתי אותם ללזניה. לזניה פרמיג'אנה די מלנזנה, עם חצילים ועגבניות. כמו כל לזניה, גם הלזניה הזו היא לא מנה שמכינים ברגע. דרושה קצת השקעה והיערכות מראש, אבל התוצאה בהחלט מצדיקה את המאמץ.
והאמת היא שאפשר להכין הכל מראש – את פרוסות החציל, את רוטב העגבניות, ואפשר אפילו להרכיב את כל המנה ולהכניס למקרר. ולמחרת – שעה לפני ההגשה (אולי שעה וחצי, לא צריך יותר מזה) – פשוט להכניס לתנור.
המתכון המלא ללזניה פרמיג'אנה די מלנזנה (חצילים ועגבניות) נמצא כאן
אוהבים לזניה?
מה דעתכם על לזניה תרד וגבינות?
למתכונים נוספים שלי – אתם מוזמנים לבקר בבלוג האישי או בדף הפייסבוק של רקוחת החלומות.













