תאנים זה לגמרי הפרי שלי.
ילדותי עמוסת זכרונות של טיולים ובוסתנים, קטיף פיראטי של עצי תאנים שלמים, ואני אוכלת מהן עוד ועוד (ולא נדבר על מה מחכה לי בבית אחרי הרפתקאת התאנים הזו…)
ובכלל, בכל שנה כשמגיע הקיץ עם כל "מעלותיו" המפוקפקות – החמסינים, היתושים, החום הבלתי נסבל ושאר התופעות המוכרות, ואני אומרת – שיבואו כל אוהבי הקיץ ויתנו את הדין… בדיוק אז, באמצע הקיץ בערך, מפציעות בשווקים התאנים… הו… התאנים… ואני אומרת (רק לעצמי, בשקט בשקט) – אולי בכל זאת יש לו זכות קיום, לקיץ הזה…
אז הדרך הכי טובה (הכי כי טובה, באחריות!!!) לאכול תאנים היא פשוט כפי שהן – קרות, מתוקות וטעימות להפליא.

תאנים נהדרות גם בסלט ירוק – עם רוקט (או עלי בייבי), נבטי חמניה, לבבות חסה ופירורים של גבינת רוקפור. תאנים כמובן ורוטב ויניגרט עם קצת סילאן או דבש. המתיקות של התאנים עם העוקצנית של הרוקפור והמרירות הקלה של הרוקט ולבבות החסה היא שילוב הורס. באחריות.
עוד שידוך מעולה לתאנים הוא טעמי האניס למיניהם – ערק, אוזו, פסטיס ושאר בני המשפחה.
השילוב הזה, של קיץ, חום אימים, שפע תאנים בשלות ומתוקות, וקצת ניחוח אניס, מעורר אצלי הגיגים עמוקים על מכונת הגלידה שלי, שמזמן לא עשיתי בה שימוש, ואני מכינה סורבה תאנים בניחוח אניס. קינוח הורס, שלא לאמר מהפנט בצבעיו המהממים, וכל כך מהיר ופשוט להכנה.

גם אם אין לכם מכונת גלידה – אל תוותרו, יש בסוף הסבר להכנה ידנית. זה לא ממש סיפור. שווה לנסות.
אתם מוזמנים לבקר בבלוג האישי שלי, שם תמצאו את המתכון המלא.
והנה עוד כמה מתכוני תאנים שאני אוהבת במיוחד:
רביולי תאנים וריקוטה ברוטב קולפי
תאנים ממולאות יוגורט וקוואקר ברוטב רימונים











