המזווה החכם חלק ב' – רטבים מוכנים

כאמא ואשת קריירה שהיא גם פודית אמיתי, אני תמיד שמחה לגלות מוצר חדש שמקצר את הדרך במטבח, ועדיין שומר על איכות גבוהה של המנה הסופית. מה גיליתי הפעם? ואיך אני מתקתקת פילה עוף עם נודלס? אתם מזומנים לקרוא…

זוכרים את המזווה החכם? מזווה חכם, כן. מזווה של אשה עסוקה שרוצה גם לבשל טוב, מזווה של בשלנית בהילוך גבוה. מזווה שיש בו מבחר כזה של שימורים, רטבים, צנצנות ויבשים אחרים שמקצרים את הדרך, מזרזים תהליכים, ומספקים את אפקט ה-WOW! גם אם לא התחלתי את הבוקר בשווקים וביליתי את המשכו במטבח, ובקיצור – מזווה לעת מצוא. יסלחו לי כל אחיותי הבשלניות המדהימות (והן באמת באמת מדהימות, שלא יהיה שום ספק בזה) – לא תמיד יש זמן, לא תמיד יש כח, ולא כל ארוחה ביתית היא ארוחת כוכבי מישלן. בבית מותר גם באיזי. לפעמים.

אז היום אני רוצה להציע לכם את האופציה של רטבים מוכנים. ברשתות השיווק ישנם לא מעט רטבים מוכנים – רטבים לפסטה, רטבים לפיצה רטבים שרק שופכים על העוף ומכניסים לתנור… כל מיני כאלה רטבים, אתם יודעים. לאחרונה נוסף אליהם חבר חדש – רוטב בסיס של אוסם (גילוי נאות: הרוטב נשלח אלי להתנסות במסגרת פרוייקט מיוחד של אוסם).

אז מה זה רוטב בסיס, אתם שואלים? רוטב הבסיס של אוסם מכיל, בין היתר, סילאן, דבש, פלפל שאטה ופלפל שחור, ללא חומרים משמרים (כך מוצהר) וללא צבעי מאכל. זה לא רוטב פיצה, זה לא רוטב פסטה וגם לא רוטב לקציצות, זה פשוט הכל, וזה כל היופי בענין. רוטב בסיס שאפשר להוסיף לו כל פעם תוספות אחרות ולהשתמש בו כדי להכין אינסוף מנות חדשות ומעניינות.

למשל?

פילה עוף ונודלס

אני משרה את הפילה ברוטב ערב קודם או מוקדם בבוקר, וכל מה שנשאר לעשות בצהריים, כשכולם מגיעים הביתה רעבים אחרי יום לימודים או עבודה – הוא לטגן את הפילה כמה דקות במחבת. בזמן הזה הנודלס מתבשל, והנה אני מאורגנת על מנה חדשה ומצוינת כמעט בלי מאמץ. שווה לנסות.

אז מה נצטרך?

1 ק"ג פילה עוף (זה לא בדיוק חזה עוף אם כי אפשר להסתדר גם עם חזה חתוך לרצועות. הפילה עסיסי ורך יותר ולכן אני מעדיפה אותו).

למרינדה:
1/2 כוס רוטב בסיס לבישול של אסם
2 כפות רוטב סויה
3-4 שיני שום כתושות
1 כפית זנגביל מגורר דק
1 כפית חרדל
מלח, פלפל, 1 כפית תערובת תבלינים לעוף
1 חבילה נודלס של אסם

ומה עושים?

1. בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים למשרה.

2. מכניסים את נתחי פילה העוף לקערה ומשרים למשך כמה שעות (לפחות שעה).

3. ממש לפני ההגשה – מטגנים במחבת משומנת היטב 2-3 דקות מכל צד.

4. מוסיפים את המשרה שנותר בקערה ומבשלים עוד 1-2 דקות.

5. בזמן שהעוף מתבשל מכינים את הנודלס לפי ההוראות שעל האריזה.

6. מסננים את הנודלס ומערבבים עם פילה העוף והרוטב שנשאר במחבת.

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

 

מחפשים מתכונים נוספים לשימוש ברוטב הבסיס של אוסם? אתם מוזמנים לבקר כאן.

יש לכם רעיון למתכון משלכם? למה שלא תשתתפו גם אתם בפרוייקט? יש אפילו פרסים שווים…

אוהבים את הרעיון של המזווה החכם? מה דעתכם על תערובות מוכנות לאורז?

מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? אתם מוזמנים להירשם כאן.

שלכם, שרון

שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת