
כרובית היא ללא ספק אחד הירקות האהובים עלי ביותר מאז שאני זוכרת את עצמי. כמה נחמד לגלות שמדובר באחד הירקות הבריאים והמועילים ביותר לגוף האנושי. מנה אחת של כרובית מכילה 77% מכמות ויטמין C המומלצת ליום, היא מסוגלת לפעול ברמת ה-DNA ולהילחם כך בסרטן ובדלקות, היא מחזקת את המערכת החיסונית שלנו והיא מזון מושלם לדיאטה. מי שמתעניין – הנה קישור לכתבה מצויינת על כל יתרונותיה הבריאותיים של הכרובית.

איך אני אוהבת את הכרובית שלי? מבושלת (סתם כך, או מתובלת בשמן הרבה לימון מלח ופלפל) או מטוגנת (בעיקר כשסבתא טיגנה אותה כי אני בעוונותי לא נכנסת לפינה הזו), צלויה או אפויה בתנור (אנטי פסטי, בייבי כרובית, כרובית עם יוגורט וטחינה או אלף ואחת אופציות תיבול אחרות), נחבאת בקיש (אצלנו בקונדיטוריה האופציה הזו מגיעה עם רוקפור ואגוזים) או מעשירה סלט, וכמובן – מרק כרובית.
כבר שנים אני מכינה את מרק הכרובית שלי. אין כמעט שבוע חורפי בלעדיו, ולא בכדי – הוא עשיר קטיפתי ו… חלבי.
היום החלטתי לטבען אותו.
את החמאה החלפתי בשמן זית משובח במיוחד, במקום חלב השתמשתי בציר ירקות איכותי, וכהרגלי השקעתי בתבלינים טריים שטחנתי ממש לפני הבישול.
שמן זית באופן כללי הוא אחד המצרכים הכי נצרכים במטבח שלי. כמעט כל תבשיל מתחיל בשמן זית, כמעט כל סלט מתובל בשמן זית. הוא טעים, בריא ובעל סגולות מופלאות.
ממש לאחרונה נשלח אלי להתנסות מארז שמן זית חגיגי של Olea essence, מותג הבית של בית הבד של הגולן. המארז כולל שלושה סוגי שמנים בעוצמות טעם שונות, כולם כתית בכבישה קרה וללא סינון – "טבחא", "כורסי" ו"בית ציידא". שלושת השמנים מגיעים במארז פח יפהפה המאויר על ידי הצייר היהודי השוויצרי, דני רובינשטיין המתמחה בציורי תנ"ך. האיור כולל את דוד המלך מנגן על רקע ענפי הזית ומבוסס על הפסוק: "ולקח דוד את הכינור, וניגן בידו" (שמואל א, פרק טז, פסוק כג).
למרק שלי בחרתי ב"כורסי" – שמן זית כתית מעולה המיוצר מזיתים שחורים בשלים שנמסקו בסוף העונה, מאופיין בשילוב של טעם עדין ונוכחות ברורה. כמובן שניתן להשתמש בכל שמן זית אחר שאתם אוהבים, אבל חשוב שיהיה מרשים, אנחנו בהחלט מחפשים כאן טעמים דומיננטיים. ה"כורסי", ללא כל ספק, עשה כאן עבודה מצויינת.
אז מה נצטרך?
1/2 כוס שמן זית "כורסי" או אחר
1 בצל גדול – חתוך לקוביות גדולות
2 תפוחי אדמה – קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2 ראשי כרובית – שטופים היטב ומחולקים לפרחים + קוביות מהגבעול
12 כוסות ציר ירקות – אין צורך להיבהל מעניין הציר. התייחסתי לזה באחד הפוסטים האחרונים, ואפשר למצוא כאן כמה פתרונות מצויינים. כמובן שבמקום מרק עוף (שמופיע שם) נשתמש במרק ירקות.
תערובת תבלינים: 1 כפית גרגרי כוסברה, 1 כפית זרעוני אניס, 1/2 כפית פלפל אנגלי, 2 עלי דפנה, מעט אגוז מוסקט מגורר, מלח (במידת הצורך).
ומה עושים?
1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים מעט (כ-5 דקות) רק עד שהבצל מתחיל להתרכך, עדיין לא מזהיב.
2. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות.
3. מוסיפים את הכרובית והציר ומביאים לרתיחה.
4. בינתיים כותשים את כל התבלינים (למעט המלח) ומוסיפים לסיר.
5. כאשר המרק מגיע לרתיחה, מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים כ-30 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.
6. טוחנים בבלנדר מוט. טועמים וממליחים עפ"י הצורך. בענין המלח, יש לנקוט כאן במשנה זהירות ולהקפיד לטעום, אל תשכחו שהציר (בד"כ) כבר מלוח.
7. להגשה: מוזגים מרק לקערה מעטרים במעט בצל ירוק/פטרוזיליה/עירית קצוצים דק ופלפל שחור גרוס. מזלפים כמה טיפות שמן זית (מאותו סוג שהשתמשנו לבישול) ומגישים עם טוסטונים תוצרת בית (לחם מכל סוג שאוהבים משוח במעט שמן זית וקלוי בתנור).

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.
רוצים לנסות מרקים נוספים? כאן תמצאו את כל מתכוני המרקים שלי.
מחפשים מתכון אחר? מוזמנים לבלוג האישי ולדף הפייסבוק של רוקחת החלומות













