עופרי זוטא, חברתי היקרה לפרלמנט המהולל של יונית צוק לבלוגריסטיות, פינקה אותי השבוע בארגז ירקות של ערן הגנן, בנזוגה.
אי אפשר להזכיר את הפרלמנט המופלא של יונית בלי לאמר, ככה ממש בשתי מילים, שכל מי שבענין של בלוגים – כותב/ת חושב/ת לכתוב, מתלבט/ת איפה להתחיל ו/או איך להמשיך או בכלל – זה המקום בשבילו. ויותר לא אוסיף, רק אל תגידו שלא ידעתם.
ערן הגנן הקים בנהלל שדה אקולוגי לגידול ירקות, ועופרי כותבת את הבלוג באתר שלו. עופרי היא בשלנית אלופה, כותבת מופלאה, צלמת נדירה ואשה מדהימה, וכשהיא מפנקת אותי בארגז ירקות מדהים שכזה, אני חוגגת. תאמינו או לא, אחרי 14 שעות עבודה אני חוזרת הביתה ישר למטבח ומתחילה ללהטט בין שלל ההפתעות שמחכות לי שם, בארגז.
אז מה בארגז שלי? כרישה, מנגולד, בזיליקום, בצל ירוק, פטרוזיליה, תרד, חצילים, מלפפונים, תפוחי אדמה, דלורית ואפילו מלון אחד כתום יפהפה.
קציצות מנגולד וכרישה
אני מתחילה בקציצות מנגולד וכרישה. מתבססת על המתכון ללביבות כרישה ומנגולד מהבלוג The Kitcen Coach של עוז תלם – אחד הבלוגים האהובים עלי.
וזה המתכון של עוז (עם כמה שינויים קטנים שלי):
מצרכים
צרור מנגולד יפה ובשרני, שטוף היטב
3 כפות שמן זית
3 כרישות קטנות, שטופות היטב ופרוסות דק
2 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס
ומה עושים?
1. מפרידים בין גבעולי המנגולד הלבנים לעלים הירוקים. את הגבעולים קוצצים דק ואת העלים חותכים לרצועות בעובי 1 ס”מ.
2. מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את גבעולי המנגולד והכרישה ומטגנים על להבה גבוהה אגב בחישה 5 דקות. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית נמוכה 15-20 דקות, עד שהכרישה והגבעולים התרככו לחלוטין.
3. מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים אותם על להבה גבוהה 3 דקות, או עד שאיבדו את רוב נפחם. ממשיכים לבשל עד שהסיר נראה ללא נוזלים. נותנים לתערובת להתקרר.
4. מוסיפים לסיר את הביצים, מלח ופלפל ובוחשים היטב. את התערובת הזו אני מחלקת לשתי קערות* ומניחה להצטנן.
5. עד שהתערובת מתקררת אני מבשלת כמה תפוחי אדמה (בשלמותם, עם הקליפה).
6. לחלק אחד של תערובת מנגולד וכרישה אני מוסיפה מחית משני תפוחי אדמה קטנים (או אחד גדול). את שאר תפוחי האדמה אני שומרת להמשך.
את המחצית השניה של התערובת אני מפנקת ברבע ק"ג בשר טחון.
*כמובן שלא חייבים לחלק ואפשר לעשות רק סוג אחד של קציצות, אבל אצלי יש גם צמחונים וגם אוהבי בשר, אז לא נקפח אף אחד.
7. את התערובות שבשתי הקערות אני מערבבת/לשה באהבה, בודקת תיבול, מלבבת קציצות ומניחה בתבנית על נייר אפיה. מושחת בשמן זית ומכניסה לתנור בחום של 200 מעלות למשך 15-20 דקות.
בינתיים אני מכינה רוטב לימוני:
באותה מחבת שבו טיגנתי את הירקות אני מטגנת עוד כמה גבעולי מנגולד עם 2-3 שיני שום כתושות, מוסיפה כוס מים ומיץ מלימון אחד. מתבלת במלח, פלפל וזרעי כוסברה כתושים ומביאה לרתיחה. מכניסה פנימה כמה תפוחי אדמה מבושלים ששמרתי בצד חתוכים לרבעים (זה משדרג את תפוחי האדמה וגם מסמיך את הרוטב).
מוציאה את תפוחי האדמה ומכניסה את הקציצות האפויות לבישול של כמה דקות.
טועמת ומתעלפת.
מתעשתת מהר וממשיכה למתכון הבא.

ורק למען הסר ספק: את ארגז הירקות רכשתי בתמורה מלאה. לא התבקשתי לכתוב פוסט ואני לא מקבלת כל תמורה עבורו. אין כאן קידום, אין כאן תוכן מסחרי ואין כאן דבר מלבד פירגון למוצר מצויין ולחברה יקרה.
בימים הקרובים אפרסם מתכונים נוספים מארגז הירקות של עופרי
– סלט קיצי מרענן של מלפפון ובזיליקום
– דלורית אפויה ברוטב צ'ילי ושמן זית
– סלט תרד, פטרוזיליה ופטל
אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? אתם מוזמנים להירשם כאן.
שלכם, שרון











