Pulled Beef – תבשיל בשר מפנק בבישול איטי

הסיפור על חיים, ומתכון לבשר תלוש מהאגדות

מבט מהצד – סיפור קצרצר

כל חייו הרגיש חיים שהוא תלוש. תלוש מהמציאות, תלוש מרצף ארועים הגיוני שמוביל ממחשבה למעשה לתוצאה הגיונית, תלוש מהטובין שיש לחיים להציע. תמיד ראה את עצמו מסתכל מהצד – על אחרים וגם על עצמו. בעיקר הסתכל מהצד על עצמו. במפגשים חברתיים ראה מהצד את עצמו משוחח, צוחק עם חברים, מחזר אחרי נשים. בעבודה ראה מהצד את עצמו מגיע למשרד, עובד במרץ ובשקידה במשך שמונה שעות, וחוזר הביתה. גם בבית היה מתבונן בעצמו מהצד, אבל הקפיד להסתתר מאחורי דלת של ארון, כדי שהוא לא יבחין בו, הרי המקום בבית קטן כל כך ונוכחות של צופה מייד תעורר את חשדו. יום אחד, תוך כדי שהוא צופה בעצמו מדיח כלים, חיים הבחין שעצמו לא מרוכז במלאכה שלפניו. עצמו נראה מוטרד. לרגע החליקה כוס מידו אל תוך הכיור. חיים פתח לאט את דלת הארון שמאחוריה התחבא, ויצא החוצה. עצמו הסתובב בבת אחת ופניו אל חיים. ההכרה פגעה בשניהם באופן מיידי. הם חייכו בידידות אחד אל האחר, לחצו ידיים, ושבו איש איש אל עמדתו.

(אפריל 2016, גברת הבלים)

 

עכשיו, שבילבלתי אתכם לחלוטין, אתם מרוככים ומוכנים למתכון שיתלוש אתכם ממה שידעתם על נתחים גדולים של בשר. אני מציעה לכם מנה שתציף אותכם בפינוק ובניחומים, ושהעבודה על הכנתה מסתכמת בכחמש דקות, עשר גג.

pulled beef1

בשר תלוש בבישול איטי – Pulled Beef

מרכיבים 

נתח שייטל (מוכר גם כראמפ סטייק, או מס' 13) במשקל של כ-2 ק"ג
3-4 שיני שום כתושות
כף גדושה שבבי בצל מטוגן
כף אבקת חרדל (אפשר לקנות מוכן של חברת קולמנ'ס, או לבקש מהתבלינאי שיטחן לכם גרגרי חרדל במקום, בחצי מחיר)
כף פפריקה מתוקה, או מעושנת אם אתם אוהבים
חצי כוס סוכר חום (לא מהודק)
חצי כוס קטשופ
2 כפות רוטב וסטר או וורצ'סטרשייר, לא משנה איך אתם קוראים לו – הוא בא
חצי כוס חומץ תפוחים
חצי כוס יין אדום
מלח ופלפל שחור

כלים ספציאל
קדרה או סיר, עם מכסה, שאפשר להכניס לתנור, וגם תנור

אופן ההכנה
שימו לב! זה מתכון בבישול ארוך. מה שאומר, שתכניסו אותו לתנור בערב ותכבו בבוקר, או שתתחילו בבוקר ותגישו בערב.

  1. מדליקים תנור ל-100 מעלות.
  2. חותכים את נתח הבשר ל-3-4 חתיכות גדולות. אפשר להוריד את השומן המועט שיש עליו, או להשאיר. מתבלים במלח ופלפל לטעמכם.
  3. את כל שאר החומרים מערבבים ביחד בתוך הקדרה. מכניסים אליה את הבשר, ומערבבים קצת כדי שיצטפה מכל הצדדים.
  4. מכסים ומעבירים לתנור לשמונה שעות.
  5. אחרי שמונה שעות, הבשר אמור להיות רך ומתפורר. מוציאים את הנתחים בעודם חמימים לקרש חיתוך או לקערה, ומפרקים אותם בקלילות לאורך הסיבים בעזרת מזלג. בינתיים, מעמידים את הקדרה עם הרוטב על הכיריים, ומבשלים במשך כ-5 דקות לצמצום הנוזלים. החלק הזה לא הכרחי, אם אתם אוהבים רוטב יותר נוזלי, זה אחלה.
  6. מכבים את האש, מחזירים את הבשר התלוש לתוך הרוטב, מערבבים קלות ומגישים, למשל, עם צ'יפס תנור או על פיתה קלויה, עם איזה ירק מאודה בצד – נגיד, חסה.

 

בונוס: צ'יפס תנור

כמו שאומרות הבשלניות, הכי קל בעולם. תפוחי אדמה שטופים, אבל לא קלופים. חותכים לחצי, ואז לפלחים. מערבבים בקערה עם כמה שלוקים של שמן זית, כף פפריקה אדומה מעושנת או מתוקה או חצי חצי, וכף של מלח גס (אטלנטי אפילו יותר טעים). מסדרים בתבנית תנור מרופדת, ככה שהצ'יפס עומדים על הצד המעוגל, עם הקליפה, כמו חיילים. אופים ב-200 מעלות כחצי שעה, עד שהחוץ פריך והפנים אפוי. אם נורא מתחשק לכם צ'יפס כזה, אבל לא בשרי, נסו לאכול אותו עם יוגורט קר למעלה. תענוגות!

לסיכום, כהרגלנו, שיר. לא קשור לכלום, סתם שיר תלוש.

[youtube jAMRTGv82Zo nolink]

 

זה הכל להפעם. היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים