הסלט הסגול

הסלט הסגול – פשוט, מהיר, טעים, בריא, ססגוני ויפהפה. מה עוד אנחנו רוצות מהסלט שלנו?
ותודה מיוחדת לחברתי היקרה מכל ענת רודן שהסלט הזה נוצר איתה ובהשראתה.

פספסתי את פיקניק האביב של סלונה… איזו אכזבה.
כל כך רציתי לפגוש אתכן, חברות המעצמה הנשית הכובשת והמדהימה הזו, שנקראת הבלוגריות של סלונה, להכיר ולהכניס כל אחת בפני עצמה עמוק ללב…
אבל כשהחייל מזמין ביקור (ולא תמיד זה מתאפשר מכל מיני שיקולים מבצעיים) – כמובן שמתייצבים באהבה גדולה.

אז אני מחכה להזדמנות הבאה, ובינתיים שמחה לשתף אתכן במתכון לסלט הסגול החדש וההורס שתכננתי להכין לפיקניק.

תודה מיוחדת לחברתי היקרה מכל ענת רודן שהסלט הזה  נוצר איתה ובהשראתה.

אז מתחילים כמובן  בכל מיני סגולים:

1/4 כרוב אדום פרוס לרצועות דקות.
2 סלקים (טריים) חתוכים לזו'ליינים (אני עושה את זה במנדולינה, ומשתמשת בסכין הרחבה יותר, שלא יצאו אטריות דקיקות וסמרטוטיות אלא זוליינים יציבים ויפים)
2 תפוחים (השתמשתי באדומים, אבל גם ירוקים יתאימו) – חתוכים לז'וליינים כנ"ל.
1 חופן נדיב של חמוציות מיובשות
1 חופן נדיב של אגוזי מלך (השארתי אותם כפי שהם, חצאים/רבעים, לא קצצתי)
צרור נענע (עלים בלבד) קצוץ גס.

לרוטב:
100 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי (1.5-2 לימונים סחוטים במקום, שום תחליף לא עובד)
1/4 כוס שמן זית איכותי
1 כף דבש
1 כפית מלח

וזהו, בעצם.
את כל הירקות לקערה.
את כל חומרי הרוטב מערבבים בנפרד ושופכים על הירקות.

פשוט, מהיר, טעים, בריא, ססגוני ויפהפה.
מה עוד אנחנו רוצות מהסלט שלנו?

רק תחשבו כמה יפה הוא ייראה על שולחן שבועות…

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה | הסלט הסגול
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה | הסלט הסגול

אהבתם את המתכון? ניסיתם? הצלחתם (או לא)? אשמח לתגובות ורשמים.

מעוניינים להכיר מתכונים נוספים שלי? מוזמנים לבקר בבלוג האישי.

שלכם, שרון