
אירוח היה תמיד ועודנו אחת האהבות הגדולות שלי. יש בי מן צורך שכזה להאכיל אנשים, בעיקר כאלה שיקרים לליבי. בראנץ' או ארוחה בשרית, ערב של חברים או מפגש משפחתי – אני תמיד מתמסרת, עד הסוף.
ראשית – קונספט ברור ומוגדר. ארוחה הודית או חגיגה קובה, בראנץ' או מסיבת תה. אצלי, אני תמיד אומרת, לא ימצאו על השולחן נודלס לצד מוסקה או שיפודי יקיטורי בסמוך לרגל קרושה (טוב, רגל קרושה אף פעם לא ימצאו אצלי, אבל זה לא הענין כרגע…)
בשלב הבא – תחקיר ואיסוף מתכונים: אתרים רלבנטיים, ספרי בישול, אוסף חוברות בישול ומתכונים, וכמובן – המחברת הפרטית שלי. בדרך כלל אני מגיעה לכמות מתכונים שיכולה להספיק ל-3 ארוחות. ממיינת, מוותרת (תמיד בכאב לב) ובסופו של דבר מתגבשת על תפריט. ותמיד מסמנת מראש 2-3 מתכונים "אחרונים", שאם לא אספיק הכל – על אלה יהיה הכי נכון לוותר.
ועכשיו – קניות: מתחילה ברשימה מסודרת ומפורטת עד כמה שניתן, מחולקת לפי חנויות או אזורים בסופר. במהלך הקניה חשוב לא לדלג על שום דבר (חוסרים והשלמות יכולים להכביד מאוד בהמשך).
ולבסוף – שלב ההכנות, שגם הוא מתוכנן בקפדנות. מה אפשר להכין מראש ומה נשאיר לרגע האחרון, סדר העבודה הנכון לניצול מקסימלי של הזמן וכו'. זה יכול לקחת כמה שעות, יום או יומיים (תלוי כמובן בארוע, מס' המוזמנים ואופי התפריט).
ועוד לא דברנו על עיצוב ועריכת השולחן – נושא לבלוג נפרד.
"את רצינית?" אנשים שואלים אותי, "מתי את עושה את כל זה? איך את מספיקה?" אני לא עונה, מחייכת לעצמי, גם לי יש את הסודות שלי: סדרת "מתכוני רושם" שאני אוספת ומטפחת בקפידה, פשוטים להכנה אך מרהיבים למראה ומשכנעים בטעמם. מתאימים לארוח בעיקר בימי הקיץ הלוהטים, כשממש, אבל ממש, לא מתחשק "להתבשל" ולהזיע במטבח.
עכשיו כשהקיץ בשיאו זוהי שעתם הגדולה של פירות הקיץ. נקטרינות, אפרסקים, מנגו, תאנים, ענבים אדומים וירוקים, שזיפים בשלל גוונים, מנגו ועוד. כולם צבעוניים, מתוקים, לחים ועסיסיים. וכשהם בעונתם, הם במיטבם – טעימים להפליא ומכילים את מירב הרכיבים התזונתיים (הויטמינים, נוגדי חימצון, פיט וכימיקלים הנחוצים כל כך לגופנו). אז מה, נכין סלט פירות לקינוח? נפתח אבטיח?
ממש לא, הרי אנחנו בפרק של מתכוני רושם, כאלה שהמראה המרשים שלהם וטעמם המשובח לא מעידים כלל וכלל על קלות הכנתם, אז הנה לכם מתכון מנצח שכזה – קל, טעים, ססגוני וגם בריא – קלתית אגוזים במילוי קרם גבינה ופירות קיץ. מקסימום רושם במינימום מאמץ.
אז מה עושים?
לקלתית אגוזים:
350 גר' אגוזי פקאן
250 גר' סוכר
100 גר' חמאה מומסת.
במעבד מזון מרסקים אגוזים וסוכר עד לשלב שהאגוזים קצוצים גס.
מוסיפים את החמאה.
משטחים על בסיס ודפנות של תבנית בקוןטר 24/26 ס"מ (עדיף תבנית קפיצית מתרפקת, כדי להקל על חילוץ העוגה כשהיא מוכנה).
אופים בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות. מצננים.
למלית קרם גבינה
500 גר' שמנת מתוקה
180 גר (3/4 כוס) חלב
80 גר' (1 שקית) פודינג איסטנט וניל
300 גר' גבינה לבנה 5%
60 גר' (1/3 כוס) אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית (הכי רושם כשרואים את הנקודות השחורות של הוניל).
ומה עושים?
מקציפים שמנת + חלב + אינסטנט וניל עד למרקם יציב.
מערבבים בנפרד את הגבינה עם אבקת הסוכר, הוניל והמלח.
מקפלים את תערובת הגבינה לתוך הקצפת.
מוזגים לקלתית האפויה ומיישרים עד כמה שניתן.
פירות קיץ לקישוט ועיטור
מתארגנים על פירות קיץ מהסוג האהוב עליכם. אפשר לבחור בפרי אחד אהוב במיוחד, אבל אני ממליצה על המודל המשולב – מבחר פירות, צבעים, טעמים ומרקמים – נקטרינות, שזיפים, מנגו, תאנים, ענבים (ירוקים ואדומים), קיווי (ואפשר גם פירות יער או תותים אם מכינים את העוגה באביב). שוטפים את הפירות ומייבשים היטב.
חוצים או פורסים את הפירות ומסדרים על גבי הטארט בצורה של מניפות ססגוניות, כך שכל פרי מקבל את המקום והכבוד הראויים לו. אפשר לשפוך גם קצת תוכן של פסיפלורה מעל.
כאשר היצירה מוכנה מחממים 1 כף ריבת משמש (או ריבה אחרת בצבע נייטרלי) עם כף מים ומברישים את הפירות, כדי להגן עליהם מהתייבשות ולתת להם מעט ברק.
מאחסנים במקרר עד ההגשה.
להגשה: רצוי להוציא מהתבנית ולהניח על צלחת הגשה יפה, הכי מרשים – צלחת עם רגל.
קריאות התפעלות מובטחות!

אהבתם את המתכון? ניסיתם? הצלחתם (או לא)? אשמח לתגובות ורשמים.
שלכם, שרון
שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת













