אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי הנחושת והאמייל, ומלבין בכביסה את כל מגבות המטבח והסינורים, ושוטף את כל הכלים ומשקיע יותר ממני בעשבי תיבול טריים, ו… נו, הבנתם. אז כשהציעו לי בסלונה להתארח במטבח של השף המועדפת עלי ולבשל איתה ביחד, מיה קפצה לי לראש ראשונה.
מיה היא הבעלים והשף של מעדנייה וביסטרו המטבח של מיה ביבנה. היא למדה בישול בקורדון בלו בצרפת, ופתחה את המטבח של מיה ביבנה ב-1996. התפריט במעדניה ובביסטרו מציג מטבח יהודי-ישראלי-ים תיכוני, שמתאים אולי יותר מהמטבח הצרפתי לאקלים ולמזג הרוח האנושי פה. במטבח מבשלים מנות בדגש על טריות ובריאות. יש שלל קציצות, כולן אפויות ולא מטוגנות. הפופולאריות מביניהן הן קציצות עוף ותירס וקציצות בקר וחצילים, ולביבות תרד ובולגרית שמוגשות ליד צזיקי מוצלח. מנות כמו מג'דרה וסלט קינואה מכילות פחמימות מורכבות, יש שימוש רב בירקות ובבשר טריים, ויש מנות טעימות גם לצמחונים ולטבעונים, וגם לאוהבי הקינוחים המושקעים. אם תשאלו אותי, בואו בחורף ותזמינו קראמבל פירות לוהט, או בכל השנה, ותתפנקו בסופלוני שוקולד עשירים.
מבין כל המנות המצוינות שהמטבח מציע, מיה ואני בחרנו לבשל יחד מנה שאני אוהבת במיוחד, של ירקות שורש בתנור. זו מנה קלה להכנה, שמאפשר גיוון רב בהגשה ומשרה רושם רב על הסועדים.
ירקות שורש בתנור
המצרכים:
4-6 סלקים קלופים וחתוכים לרבעים
שומר חתוך לרבעים או שישיות
קולרבי קלוף וחתוך לחתיכות בגודל דומה לשאר הירקות
2-3 גזרים (אפשר וכדאי מכל הצבעים שמוצאים) קלופים וחתוכים כנ"ל
מלח גס
פלפל שחור גרוס גס
כמה ענפים של טימין טרי
שמן זית
מעט יין לבן (מה שאתם אוהבים לשתות. אין חוקים)
אופן ההכנה:
מערבבים את כל הירקות בתבנית חסינה לתנור. בתמונה אפשר לראות תבנית אמייל לבן מתוצרת פלקון האנגלית, שגם אותה אפשר לקנות במעדניה. אם היחס בין ירקות הוא לא לטעמכם, ואתם, נאמר, מעדיפים יותר שומר ופחות קולרבי, הרגישו חופשיים לשנות את הכמויות.

מפזרים מלח, פלפל וטימין, ומוזגים מעט שמן זית, רק כדי לצפות את הירקות. מוזגים פנימה מעט יין לבן, כדי לתת אדים במהלך האפייה.
בשלב זה אפשר לתת שדרוג נוסף, ולטפטף מעל לירקות מעט סילאן ומעט רוטב סויה – ממש טפטופים בודדים, שמעניקים שכבת טעם וצבע מעניינת נוספת למנה.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-45 דקות. בשלב זה מורידים את הכיסוי ואופים במשך 15 דקות נוספות, כדי שהירקות יתחילו להשחים.
וזהו. עכשיו, איך אוכלים את זה כמו במסעדה? מיה ממליצה לאכול את הירקות חמים, לצד גבינת עיזים או בוראטה משובחת, סלט ירוק ולחם טוב, או כתוספת שמחליפה את תפוח האדמה ליד דג בתנור או סטייק מעולה.
אם גם אתם רוצים לאכול אצל מיה, או לפגוש את גברת הבלים בשולחן הקבוע שלה בבוקר שישי, כשהיא גוהרת מעל מחבת השקשוקה שלה ומשתדלת לא לחטוף כוויה או יותר מדי סלט ירקות, אז הנה הפרטים:
המטבח של מיה
מרכז מסחרי נווה אילן, החרוב 2 (קומה שניה), יבנה
שעות פתיחה:
ימים ב'-ה' 11:30-15:30
יום ו' 8:30-13:00
(המעדניה נפתחת בשמונה בבוקר)
להזמנות: 08-9426261
בתמונה למעלה, מפית ברקמת יד שמיה הביאה מרומניה. הכיתוב טוען בתוקף: "בישלתי משהו נהדר עבורך בעלי היקר!" (תרגום חופשי, ג. הבלים)
היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!
♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥













