לאורך השנים כל פעם שאני נתקלת במתכון שאני ממש אוהבת אני מיד מבקשת אותו מהאופה/מבשלת ומכניסה אותו למחברת המתכונים שלי.
כבר לפני הרבה שנים כשניכנסתי למשפחה התאהבתי בעוגיות המופלאות האלו שגיסתי הגדולה ,לאל׳ה כפי שאנו קוראים לה, מפלאה להכין ותמיד הן מוצלחות ונימוחות.
במתכון המקורי הייתה מרגרינה אך אצלי בבית אני אופה רק עם חמאה אז החלפתי.
וגם כמות השמן הייתה יותר גדולה אז הורדתי .
ומהכנה של שנים ככה זה יוצא מושלם !
ואצלי בבית פחות אוהבית תמרים (טוב בכל זאת בית עם חמישה ילדים) אז לרוב אני עושה אותן עם ממרח שוקולד נוטלה או השחר תלוי בהעדפה שלכם.
המרכיבים:
400 גר׳ חמאה
1 ק"ג קמח (לא תופח)
1 שקית א. אפיה (10 גר')
קליפת לימון מגורדת
1 סוכר וניל
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס סוכר
אבקת סוכר לקישוט
למילוי:
1/2 ק"ג ממרח תמרים1/2 כוס מים
2 כפות סוכר
1 כף קינמון
ניתן להשתמש גם כמילוי בשוקולד השחר
אופן הכנת הבצק:
מכניסים את כל החומרים היבשים לקערה מערבבים
חותכים את המחמאה לקוביות ומוסיפים לקערה מוסיפים את השמן ובזהירות שופכים את המים החמים לשים הכל לבצק אחיד ושמנוני.
מחלקים את הבצק ל8 חלקים
אופן הכנת המילוי:
מכניסים הכל לסיר קטן על אש קטנה וממסים את הסוכר עם המים וממרח התמרים מוסיפים את הקינמון ומצננים קצת
אופו הכנת העוגיות:
בעזרת מערות מרדדים כל אחד מ8 החלקים לרדיד מלבני מורחים עליו שכבה נדיבה של מילוי התמרים או שוקולד.

מניחים בתבנית על גבי נייר אפיה
כך חוזרים לגבי כל אחד מ8 החלקים
לפני שמכניסים לתנור מסמנים בעזרת סכין חריצים על הרולדה
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות לכ 20-30 דק.
מוציאים מהתנור כשהבצק מקבל גוון חום.
כשהרולדה עדיין חמה חותכים לפי הסימונים ונותנים לעוגיות להתקרר.

לאחר הקירור מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
מכניסים לקופסה אטומה ונהנים…..
בתאבון!
שבת שלום
ותיזכרו אולי אהבה לא תציל את העולם אבל היא עושה אותו למקום יותר טוב!
יעל טייץ











