לקום בבוקר סתווי בדירתי בתל אביב ולנסוע לנמל תל אביב להשתתף בסדנת אוכל מנחם של רותם ליברזון במתחם הסופר מפנק "בוןלטוהאופ" זאת אחת הפנינים של חיי הפנסיה המוקדמת המתוקה שלי .
הגעתי לנמל תל אביב ביום שישי בבוקר, חניה בשפע נו טוב ,כי היה רק עשר בבוקר ,מתחם המטבחים המשובח שהוא בעצם חנות מאד מפוארת לעיצובי מטבח ובחלקו יש אולם לסדנאות . האולם הארוך והמרווח ,מחולק לשולחנות וכיסאות למשתתפים וממול משטחי עבודה,תנורים , כריים, מקררים והמון ריחות צבעים וטעמים . כל ההכנות לסדנה כל ההשקעה ממש נושא להערצה כי אני מבינה בהכנה לאכול זאת הסיבה שאני לא מבשלת הרבה. לאכול זה כבר סימפוניה אחרת אצלי.
את רותם אני מכירה מהפוסטים המזמינים בבלוג האוכל שלה בסלונה. את אבנר לסקין הכרתי בפייסבוק לפני כמה שנים ואנחנו עוקבים אחד אחרי השניה באינסטגרם . שילוב של האוכל המנחם של רותם עם הלחמים המדהימים של אבנר היה שילוב מנצח בעיניי. היה לו אגב מטבל עגבניות סופר חריף , שאני חייבת לפנות אליו לקבל את המרשם.
הסתכלתי סביבי, היו נשים גברים ואפילו נערה צעירה שהסתבר שהיא הבת של שירה מרגלית מבעלות סלונה שגם השתתפה בסדנה אגב קלטתי אותה במצלמה בפעולת מילוי ירקות.
כמובן אני שלא יכולה ללכת לשום מקום מבלי לספק לעצמי איזו "פאדיחה חברתית" והפעם היא היתה בדמות קרן מור שאמרתי לה שאפסט היא מוכרת לי. היא מצידה, החזירה לי מטבע שובב, אחרי שהיא אמרה לי שהיא קרן מור היא סיפרה לי שהיא תימניה . אני כמובן האמנתי לה , למה שלא האמין? אני הרי ממוצא טריפוליטאי אז מה ? אבל החברה שלה ברוריה ביקשה ממני להרגיע כי היא עובדת עלי .בחינניות .
אבל הרי לא בשל כך אני כותבת את הפוסט הזה.
אני רוצה לשתף אותכם בזה שבסדנה כזאת אתם יכולים לקבל טייפים לכל מיני מוצרים ירקות תבלינים שבחיים לא ידעתם שהם קיימים . כל הסיורים של רותם בשוק לוינסקי עם הריחות והטעמים נשמעים לי כמסע שהייתי מצטרפת אליו בשמחה. למדתי על קמח שקדים, קמח חומוס ,ירקות מסוגים שלא ידעתי שקיימים ותבלינים שהיו חדשים לי אבל מה זה טעימים באוכל כמו הל שבחיי לא טעמתי, חוץ מפעם ההיא בקפה שחור בטאבה, לפני מליון שנה . עכשיו הוא יכנס למטבח שלי.
התפריט היה עשיר וחגיגי.
אני לא עומדת לדווח על כל תבשיל כי אני אראה פתטית אבל היה שווה כל ביס.
אוכל מנחם:
מרק עדשים עם קציצות בשר.
תבשיך טלה בבטטה.
עוגת אורז ירוקה.
תבשיל דג וירוקים.
גונדי קציצות חומוס ועוף.
תבשיל קציצות בשר בחצילים ושזיפים.
עלי מנגולד ממולאים.
לא היו מנות אחרונות וטוב שכך. מה שאני צריכה זה מנות אחרונות ממש.
אבל כן הייתי מחליפה את אחת המנות במנה אחרונה, אולי עוגת סולת עם שקדים? שתוגש עם תה מנחם בסוף. רק אומרת. היה נפלא שמעתי שיש עוד סדנה שלה בשישי הקרוב , תנסו להגיע. אלופה.
תודה על החוויה.
המלכה רותם בפעולה~
אתם מרגישות את האווירה? כייף זה היה!
הקיצוץ והמומחיות ~
כולם בהיכון למילוי
האורז הירוק מוכן להכנת העוגה. שלא ממש יצאה עוגה אבל היה לו טעם גן עדן.
הלחמים של אבנר חבל שאי אפשר להריח
הבישולים הבו זמנים; ממש ניצוח על סימפוניה של סירים.
צילומים של האחד והיחיד מתן כץ matan katz חוץ מהתמונה של קרן מור. שצולמה על ידי.
















הכנת הממולאים










