הבעיה הראשית שלי בצילום הכנת אוכל שאני לא יכולה לבשל ולצלם . אני אתחיל ללמוד למרות שאני פשוט שוכחת .מה עוד שאני מבינה שאסור לי לצלם עם האייפון. בפעם הבאה אני מבטיחה צילומים איכותיים.
קניתי ווק, בגודל בינוני בגרושים 51 שקלים במתחם "פרחי תבור" בכפר ויתקין. החלטתי להכין ארוחה מקופצת לעצלנים. לא ממש ידעתי מה אני עושה אבל החלטתי לאלתר. כשאני מודעת לזה שזה דל קלוריות וממש מומלץ לאוכל איכותי שמשאיר אותי בדרך הנכונה לגוף בריא יותר.
מוקפץ קלי קלות~
לידעתכן על קופסאת הנבטים יש מרשם לירקות מוקפצים עם עוף. ויתרתי על העוף.
הכנתי מנה מספיק גדולה לשנים או שלושה.
חצי חבילת איטריות אורז של ויילי פוד.
2 גזרים קצוצים
כוס כרוס קצוץ
קישוא גדול אחד קצוץ
3 שיני שום
כוס נבטים
כוס בצל ירוק קצוץ
גינגר טרי כמעט כף גרוס.
כפית של פלפל חריף אדום,
סויה לפי הטעם, כף חומץ וכף יין לבן.
כף שמן שומשום או שנים לא הרבה!! בפירוש!!
העמדתי את סיר מי מלח לבישול האטריות . מבלי להכניס את האטריות עדין כי הן מתבשלות בקלי קלות!!
את הכרוב קניתי קצוץ כבר ואז קצצתי את הקישואים, הגזר והבצל ירוק בנפרד. בסלייסר אגב אביגל את הבצל הירוק הוא לא קוצץ טוב מספיק לטעמי~
התחלתי עם ווק לוהט ושתי כפות שמן השומשום. הוספתי את השום ומיד את הגזר הקצוץ כי גזר צריך את הכי הרבה זמן להקפצה. אחר כך את הקישואים, נבטים, בצל ירוק והכרוב הקצוץ. תבלינים והגינגר המגורד.
הוספתי את החומץ והיין הלבן באיטיות כשאני נותנת לירקות לספוג את הנוזלים אבל לא להפוך אותם למימיים.
בנתיים, הכנסתי את האיטריות למי המלח הרותחים לריכוך מהיר. גמרתי להקפיץ את האיטריות שפכתי על הירקות והקפצתי עוד כמה שניות. לדעתי טעיתי והייתי צריכה לשפוך את הירקות על האיטריות. אשמח לטייפ.
הגשתי בכייף ובלענו בחטף!!
לא צריכה להזכיר לכן שאפשר להוסיף פיטריות או ברוקלי או כרובית רק לא סלרי! זה הורס לי את הטעם!! וכמובן רצועות עוף בשר או טופו. מעדן קל ודל קלריות.
שיהיה בהצלחה~








