
אבריהם באשיר, הבעלים היה מקסים אל כולנו~

הנסיעה לביקור במפעל הטחינה הגדול ביותר בעולם "בארכה" הוא הביקור הראשון שלי במפעל ישראלי מאז שחזרתי ארצה. כאחת שהתגוררה, שלושים ושתים שנה באמריקה והיתה קרובה לנושא היצור. אני יכולה להעריך את הארגון והסדר ששררו במפעל "בארכה" וכשנוספת לו הכנסת אורחים הידועה . אברהים באשיר, ,בעל המפעל ומנכ"ל המפעל מאז גיל 18 והצוות עשו מעל ומעבר לקבל את פנינו בכבוד ובחום אברהים באשיר , ענה לכל שאלה , כולל השאלה שלי על אחוזי העובדים ערבים וישראלים במפעל שהם: 80 אחוז מוסלמים ונוצרים ו-20 אחוז יהודים. הוא דיבר על דו 'קיום והיה ממש איש חם שעם כאלו את מרגישה אולי יש סיכוי לדו קיום.
הביקור הפתיע אותי בפירוש היתה במפעל אווירת "חוצלארץ" מקום מאורגן ,מסודר ונראה שהכל מה זה "מתקתק" . אולי זה ההשפעה של השנים שהמפעל היה בשליטת החברה הענקית יונילוור שסגנון הניהול והאירגון שלה הוא המפתח להצלחה שלה. ולמרות שהמפעל נמכר בחזרה למשפחה ניכרים סימני הניהול המבוקרים של חברת ענק כמו יונילוור.
"למפעל, טכנולוגיה ייחודית של אבני ריחיים הטוחנות את השומשום לטחינה גולמית, אותנטית, איכותית וטעימה והוא פועל תחת תקן ישראלי לטחינה ותקני איכות רבים: – תקן משרד הבריאות לתנאי ייצור נאותים. תקן לבטיחות המוצר והתקן האירופאי לאיכות ובטיחות המוצר .
"הסוד הוא בטיב השומשום, ולכן אנחנו לא מתפשרים על האיכות. השילוב המושלם במפעל הוא בין מערכות מיכון חדישות, טכנולוגיה אותנטית – אבני ריחיים, ללא שום מגע יד אדם – ובקרה לאורך כל התהליך. רק בדרך הזו מקבלים טחינה איכותית, טחינה עם כבוד". מסביר באשיר.
הסיבות לבחור בטחינה כתוסף מזון חשוב!
- עשירה בסידן וברזל – טחינה עשויה מ-100 אחוז שומשום טהור, עשירה מאוד בסידן (פי 3 מאשר בחלב!), בברזל ובסיבים תזונתיים.
- עשירה במגנזיום – צריכת מגנזיום ברמה מספקת מסייעת לשמור על בריאות תקינה וגם מפחיתה מחלות לב, ועשויה לסייע לחולי סוכרת.
- נוגדת חמצון – מחקרים מוכיחים: לזרעי השומשום תכונות נוגדות חמצון גבוהות (אנטיאוקסידנטיות).
- נשים בהיריון – בזמן ההיריון או ההנקה לסידן ולמגנזיום חשיבות מיוחדת. טחינה איכותית מ-100 אחוז גרעיני שומשום טהור היא דרך בדוקה להתקרב להמלצה.
- ילדים – כדי לסייע בבניית מסת עצם, יש להעדיף מזונות עם דחיסות גבוהה של סידן, מגנזיום ועוד. בכף טחינה גולמית יש 90 מ"ג סידן ו-45 מ"ג מגנזיום.
- מבוגרים – בניית העצם בגיל הצעיר היא כמו "תכנית חסכון" לגיל המבוגר. עצם דחוסה יותר עמידה יותר בפני השברים של גיל ההתבגרות.
- שומרת על ערכים מקוריים – הטחינה הגולמית שומרת על הערכים המקוריים, אם היא עשויה 100 אחוז שומשום טהור. הערכים התזונתיים הגבוהים הללו מעידים על חומרי גלם שגודלו באדמה עשירה שלא התדלדלה ממגנזיום.
- שומן – טחינה איכותית עשירה בחומצות שומן חד ורב בלתי רוויות. לחומצות אלה איכויות בריאותיות רבות בכל הקשור במניעת מחלות כלי דם ולב.
ביקרנו את אגף היצור, היינו חייבות לכסות את הראש וללבוש חלוקים להגיינה. הכל בבקרה גבוהה מכל זוית אפשרית. היה מאד מעניין לצפות בעובדים שהמשיכו לעבוד כשאנחנ צופים בהם.
ריח השומשום המתערבב עם הסוכר ליצור חלבה מילא את חלל המפעל וטעמנו חלווה טריה ומדהימה, בטעם קפה נימוחה בפה טעימה ולרגע שכחנו מהדיאטה.
אני מודה להנהלת המפעל על הארוחה המפנקת והטעימה להפליא במסעדה" אלבאבור" ועל חבילת השי שקיבלנו מהם. פינוקים אמיתיים. שוב תודה.














