נגיד שאתם רעבים. קורה. ונגיד שאין בבית חומרי גלם בשביל להכין את מה שאתם באמת רוצים להכין. מה עושים? משתמשים בחומרי הגלם שכן נמצאים ומקווים לטוב.
במקרה הזה היו לי בבית זיתים, עגבניות שרי, עלי בזיליקום ורוטב פיצה. גבינה, אגב, לא היתה. היה גם אורז אדום מלא. אז החלטתי לשלב בין כולם ולהכין אורז פיצה. זה גם פתרון מעולה להכנת אורז מלא, שכולם יודעים שהוא בריא יותר מאחיו הלבן קל הדעת, אבל אורז מלא לעולם לא ישתווה בטעמו לאורז הלבן. משום כך צריך להסוות את טעמו המבאס בעזרת המון טעמים אחרים. טעמים שיש בזיתים, עגבניות ורוטב פיצה.
לאורך כל זמן ההכנה לא היה ברור אם מדובר ברעיון גאוני או בפיגור לשמו. הריח רמז על דברים טובים, אבל לכו תדעו. בסופו של דבר אני שמחה לספר שהאופציה הראשונה היא הנכונה – מדובר במנה גאונית, גם אם זה לא הדבר הכי אסתטי שהכנתי.
לא באמת צריך מתכון, אבל אם אתם מתעקשים אז הנה:
החומרים:
1 כוס אורז מלא – אדום או רגיל
1 בצל גדול
זיתים נטולי גלעין
עגבניות שרי חצויות
עלי בזיליקום קרועים
רוטב פיצה או פסטה – אפשר כזה שקונים מוכן בצנצנת, בערך חצי צנצנת
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל
מוסיפים את שאר החומרים + 2 כוסות מים
מבשלים עד שהאורז רך
בתיאבון!












