אז זהו, נגמר שבוע החופש שלי. היה נחמד, אבל בגלל שעבדתי בו באופן חלקי, לא באמת הצלחתי להתנתק, וכך קרה שחזרתי לעבודה בלי לטעון מצברים ובלי להיות רגועה וטובת לב. ובכל זאת, הספקתי לעשות עוד כמה דברים חוץ מלחשוב על עבודה. למשל למצוא מתכונים ישנים של בלוגריות אוכל בסלונה ולהכין אותם מחדש עם מרכיב עיקרי שונה. כך קרה גם עם הבוטנים המקורמלים של הגרגרנית, שהפכו אצלי לשקדים מקורמלים.
ומכיוון שבמסגרת הדיאטה שלי, ממש לא כדאי שאחזיק את השקדים הממכרים האלה בבית, חיפשתי תירוץ להכין אותם. זה לא היה יותר מדי קשה, כי ביום שני האחרון נולד לי אחיין חדש, והיום יש לו ברית בבית. אז תנו לי רק להשוויץ רגע בתמונה של הפשפשון הקטן ומייד נעבור למתכון. רק חשוב לקרוא את ההערות שבסוף.
שקדים מקורמלים
המצרכים:
300-600 גרם שקדים טבעיים (ראו הערה)
1 כוס סוכר חום בהיר
1/3 כוס מים
½ כפית תמצית וניל
¼-½ כפית קינמון
2 חופנים קוקוס
אופן ההכנה:
1. שמים במחבת את כל המצרכים, ומבשלים על אש בינונית עד לאידוי הנוזלים, תוך כדי בחישה מתמדת.
2. מנמיכים את האש וממשיכים לערבב כל הזמן. שימו לב שהקרמל לא נשרף. אם מתחיל להישרף, הרימו את המחבת מהאש.
3. כשכל השקדים מצופים היטב וכל הסירופ נגמר, שופכים את תוכן המחבת על נייר אפייה ותנו לתערובת להתקרר.
4. לאחר הקירור הפרידו את השקדים ונסו לא לחסל את הכל בבת אחת.
5. אם בטעות שמתם יותר מדי מים, או הוצאת מהמחבת מוקדם מדי, ואחרי הקירור השקדים נשארים דביקים – אל פחד! 10 דקות בתנור ב-200 מעלות וכל הדביקות נעלמת וזה אפילו יוצא יותר טעים.
הערות:
1. במקור הכמות היתה 300 גרם, אבל בכל פעם הוספתי עוד שקדים בלי להגדיל את כמות הסוכר והמים, וזה עדיין יצא מצוין.
2. הקינמון הוא המלצה. שימו כמות בהתאם לכמה אתם אוהבים קינמון (אפשר בלי בכלל)
3. הקוקוס הוא לגמרי אילתור שלי (אם כבר מושחת, שיהיה עד הסוף), וגם עליו אפשר לוותר
4. הכי הכי חשוב להרתיח קומקום מים בזמן ההכנה, ומייד אחרי שאתם מרוקנים את המחבת, שפכו לתוכה מים רותחים. לנקות אחר כך קרמל שהתקשה זה חתיכת סיפור.














