אחד הדברים המשונים שנחשפתי אליהם כעורכת מדור אוכל זה שעל אף שאנשים אוהבים לאכול דגים, הכניסות לפוסטים שבהם יש מתכוני דגים הן נמוכות יחסית למתכונים אחרים, תהרגו אותי אם אני מבינה למה.
כל זה עד שמגיעים לסלמון. הפוסטים של הסלמון תמיד מביאים המון כניסות, כנראה כי הוא נתפס כדג פחות מאיים ופחות "דגי". הבעיה הגדולה עם הסלמון היא שאפשר בקלות לייבש לו את הצורה. בגלל זה, כשקניתי השבוע קילו פילה סלמון (טרי, בטח שטרי. נכון שזה יקר, אבל דגים קונים טריים או לא קונים בכלל) החלטתי לוותר על אופציית התנור ולחפש דרכים אחרות להכין אותו.
חצי מהסלמון שלי הלך למחבת להכנת קוביות סלמון ברוטב תפוזים וצ'ילי. יצא טעים מאוד, אבל אני פה בשביל לספר לכם על החצי השני, שהושאר נא ורק נשלח לשחות כמה שעות בבריכה של מיץ תפוזים, סויה, חומץ וכמה כרישים בדמות פרוסות פלפל חריף.
תשמעו, זה יצא כל כך כל כך כל כך טעים, שכמעט בכיתי כשזה נגמר (2 דקות מאוחר יותר), ובאמת מדובר בכלום עבודה. לצערי אין לי כמויות מדויקות עבורכם, אלא "קצת מזה וקצת מזה". תצטרכו פשוט לנסות. אני מאמינה שבכל מקרה זה ייצא טעים.
סביצ'ה סלמון
המצרכים:
½ קילו פילה סלמון טרי בלי עור, חתוך לקוביות
מיץ מתפוז אחד
קצת סויה
קצת חומץ בלסמי
קצת חומץ תפוחים (שזה מה שהיה בבית. אפשר גם חומץ טוב אחר)
כמה פרוסות של פלפל חריף
אופציה למשקיענים: פילטים של תפוז או קוביות מנגו
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב ומכניסים אליו את קוביות הסלמון. הרוטב לא מכסה לגמרי את הסלמון, אז פעם בשעה פשוט כדאי להפוך את הסלמון.
מכניסים למקרר לכמה שעות, שהסלמון יחשוב על מה שעשה.
טורפים
ויש גם גרסה למתקדמים, שאמנם נראית מקצועית ומסובכת, אבל היא ממש פשוטה להכנה. תרשמו תרשמו:
את הסביצ'ה מכינים לפי ההוראות שלמעלה, אבל אחרי שהוא מוכן לוקחים רינג ומכניסים לתוכו שכבה של קוסקוס (מהיר הכנה לפי ההוראות. לא צריך להסתבך עם זה. אפשר גם עם קינואה), שכבת דג, שכבה קוביות אבוקדו, שכבה קוביות מנגו ולמעלה כמה ענפי עירית לקישוט. ניתן לקשט גם בפסיפלורה כמו בתמונה. דוחסים הכל טוב טוב בתוך הרינג ואז מוציאים אותו ונשארים עם הקונסטרוקציה היפהפייה הזאת.
בהצלחה ובתיאבון












