העוגה הבחושה הכי טעימה

יש בה מרציפן, קצת דבש, קצת תה ארל גריי ולא מעט חמאה (אבל בסוף יש גם אופציה טיפה יותר רזה). היא קלה ומהירה להכנה וכל כך טעימה, שתעשו לעצמכם טובה ומראש תכפילו כמויות

העוגה הבחושה הכי טעימה מיכל יפה

הבעיה הכי גדולה עם העוגה הזאת – כי להכין אותה זה 5 דקות ולחסל אותה זה 5 דקות – זה איך לעזאזל לקרוא לה. זאת לא עוגת דבש (למרות שיש בה 2 כפות דבש); זאת לא עוגת ארל גריי (למרות שיש בה שליש כוס תה ארל גריי); זאת לא עוגת לימון (למרות שיש בה קליפה מגוררת מלימון אחד); וזאת לא עוגת מרציפן (למרות שיש בה הרבה מרציפן, אבל הוא משתלב עם שאר הטעמים, ולא מרגישים בו באופן מובהק).

אז מה היא כן? נורא נורא טעימה. חלק מזה קשור לכמות החמאה שבה, אבל יש גם אופציה לצמצום בכמות השומן (ראו בסוף המתכון). בקיצור, קבלו את המתכון ותחליטו לבד איך לקרוא לה.

העוגה הבחושה הכי טעימה מיכל יפה

החומרים (לתבנית אינגליש קייק):

65 גרם מרציפן גולמי לפחות 50% שקדים

½ כוס סוכר

2 כף דבש

3 ביצים

⅓ כוס תה ארל גריי פושר (להכין מראש כמות של שני שליש כוס עם תיון ארל גריי אחד. שיהיה חזק)

1 כוס קמח תופח

150 גרם חמאה רכה

גרידה מלימון אחד

אופציה לקישוט: פרוסות שקדים

אופן ההכנה:

במיקסר בעזרת וו גיטרה מערבבים את הסוכר ואת המרציפן. מוסיפים בהדרגה את הדבש והביצים.

מוסיפים את הקמח ואת החמאה.

מוסיפים את גרידת הלימון.

מסיימים על ידי הוספת התה.

שמים בתבנית ומקשטים בפרוסות השקדים.

אופים ב-160 מעלות כ-50 דקות, או עד שעובר את מבחן הקיסם.

הערה: נכון, חלק מהסיבה שהעוגה הזאת כל כך טעימה קשור לכמות החמאה שבה. אבל אם אתם בכל זאת רוצים לצמצם במעט את כמות השומן, הייתי אולי מנסה להשתמש רק ב-100 גר' חמאה וב-2 ביצים ולהוסיף גביע שמנת חמוצה. לא מתחייבת על התוצאה, אבל נראה לי שייצא דומה.

מיכל יפה