פסטה חגיגית עם שמנת, אפונה ועוד דברים טובים

תחילתו של סיפורנו אי אז בתחילת הניינטיז, עת שכנה לה בשוק מסעדת ביג מאמא. בביג מאמא אכלתי לראשונה פיצה ממש דקה, אבל לא על זה הסיפור. באחד הימים הלכתי לשם עם חברתי ושכנתי שושי, שהזמינה לנו פסטה עם פטריות פרושוטו ושמנת, ורק ביקשה שיחליפו לנו את הפטריות באפונה.

ביג מאמא עדיין קיימת, אבל כבר מזמן לא בשוק וגם לא מגישים שם את המנה הזאת. שושי עדיין קיימת אבל אין לי מושג איפה (בפעם האחרונה ששמעתי ממנה היא בדיוק התחתנה ועברה לירושלים), אבל השילוב הזה של שמנת, אפונה ופרושוטו לא יוצא לי מהראש. זה המקום אולי להתנצל בפני קוראיי שומרי הכשרות. צר לי, לא הפעם.

ולמה נזכרתי בפסטה הזאת, כי פתאום נתקלתי במתכון הזה לפסטה עם פורל מעושן, אפונה ושמנת אלפרו, והחלטתי שאני חייבת להכין משהו דומה. אני, אגב, אוהבת שרוטב הפסטה מכיל המון דברים נגיסים ולא נועד רק להרטיב את הפסטה.

החלטות לחוד ומציאות לחוד. מתברר שפורל מעושן לא נמכר במעדניה של הסופר הקרוב למקום מגוריי וגם לא במעדנייה של עדן טבע מרקט, שם רכשתי את הפסטה, וגם פרושוטו אי אפשר להשיג ליד הבית שלי. לפיכך אלתרתי בגסות עם מקרל מעושן בוואקום ועם סלמי איטלקי מעושן, אבל מה אתם יודעים – יצא אולי פחות אנין, אבל טעים בטירוף.

אז אכלתי, שבעתי, הותרתי והנה המתכון (כמו שהוא אמור להיות):

פסטה ברוטב שמנת, אפונה, פורל מעושן ופרושוטו

המצרכים:

500 גר' פסטה יפה מבושלת לפי ההוראות

2 בצלים גדולים חתוכים

1 שום חתוך לפרוסות

2 מיכלי שמנת לבישול 10% שומן

פורל מעושן חתוך לקוביות/רצועות (או מקרל מעושן מהסופר)

פרושוטו חתוך לקוביות/רצועות (או סלמי מעושן מהסופר)

מלח (לא הרבה. הבשרים מספקים לא מעט מליחות)

פלפל (אופס, זה מזכיר לי ששכחתי לשים בפסטה שלי)

אגוז מוסקט

אפונה (רצוי עדינה. לא חובה)

אופציה: 3 זרעי הל שלמים (רק לזכור להוציא אותם לפני שמוסיפים את השמנת והאפונה. אחרת לכו תמצאו אותם)

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה

בינתיים מטגנים את הבצל והשום עד שמתרככים. שימו גם את זרעי ההל אם בחרתם להשתמש בהם

מוסיפים את הדג והנקניק וממשיכים לטגן עוד כמה דקות. מוציאים את זרעי ההל

מוסיפים את השמנת והתבלינים. מערבבים ומבשלים כמה דקות

מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד 2 דקות

מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים היטב

בתיאבון!