שומר אפוי בתנור

הירק/שורש הנהדר הזה בשיאו.
הוא טעים טרי בסלט אבל כשהוא אפוי בתנור הוא מעדן של ממש.

המתכון כל כך פשוט וקל להכנה שזה מביך..
לוקחים 5-6 ראשי שומר יפים ושמנמנים, שוטפים אותם היטב, מסירים את הקליפה העליונה שהיא לפעמים סיבית ולא עושה נעים בפה.
בסכין חדה חותכים את בסיס השומר אבל לא יותר מידי – כך שהעלים ישארו מחוברים עדיין.
חוצים לשניים את השומר – אפשר גם לארבעה חלקים.. מסדרים אותם בתבנית חסינת חום כך שהחלק החתוך יהיה כלפי התבנית.
מזלפים בנדיבות שמן זית, מפזרים קוביות חמאה בין ראשי השומר ועליהם, מפזרים פתיתי פרמזן או קשקבל, ממליחים ומפלפלים ומכניסים לתנור בחום גבוה למשך 40-50 דקות.
אפשר לבשל את השומר במים רותחים לפני שמכניסים לתנור וכך מתקצר זמן האפייה – אני מכניסה אותם לתנור כמות שהם – ללא בישול מקדים.