מרק עגבניות של סבתא

מרק עגבניות מתקתק, עם אורז.
מתכון מבית סבתא.

יש מאכלים שנהגתי לאכול בתור ילדה, בבית של הסבים והסבתות שלי.
חלק מהם, אמא שלי מכינה גם היום.
חלק גם אני כבר למדתי, לדוגמא עוגת הגבינה.
השבוע היה לי יום הולדת (35) ואמא שאלה מה להכין לי, משהו שאני אוהבת.
עוגת גבינה, זה מה שבחרתי.
את מרק העגבניות של סבתא אלה ז״ל, תמיד אהבתי.
לשמחתי, יש לי את המתכון וגם הצלחתי לשחזר את הטעם.
זה מרק העגבניות היחיד שאני אוהבת!
לא חמוץ.
מתקתק.
נעים בבטן.
לא אוכלים אותו רותח אלא חמים.
זה מרק של אהבה.
אני לא אוהבת חורף!
גם לא מאוד אוהבת מרקים, איכשהו מעדיפה את האוכל שלי מוצק.
בשביל נוזלים יש מים (-:
אבל אם בכל זאת מרק, אז שיהיה מפנק.
כזה:
במתכון יש פירוט לגבי ההכנה אבל החלק הכי חשוב בו הוא:

לתבל לפי הטעם.

ככה זה. אין כמויות מדויקות.

על אותו משקל, גם סטיה קלה מהמתכון עדיין תניב תוצאה סופית נהדרת.

אין רסק עגבניות? אפשר קטשופ.

כף אבקת מרק במקום קמח? גם הולך.

אורז מלא? אפשר.

העיקר שתטעמו בסוף ותהיו מרוצים (-:

מה מגישים ליד המרק?

אם רוצים הגשה אותנטית מבית סבתא:

פורסים לחם שחור

חורכים פרוסה על הגז

מורחים עליה שן שום

זהו!

אני עשיתי וריאציה אחרת.

בלי שום כי אני פחות אוהבת.

על הדרך, מצאתי גם פתרון ל"קשים" של הלחם שהילדים לא כל כך אוהבים לאכול.

את אותו הדבר אפשר לעשות גם עם פיתות.

חותכים לריבועים.

מתבלים בשמן זית, מלח ושומשום.

אפשר גם זעתר.

אפשר אבקת שום, פלפל שחור, צ'ילי חריף.

מה שאתם אוהבים.

מפזרים שכבה אחידה בתבנית ומכניסים לתנור על חום של כ- 170 מעלות.

כשהכל מוכן (המרק והלחם), ממתינים שלא יהיה רותח,

מוזגים לקערית ומגישים.

בתיאבון

בואו לעקוב אחרי סלונה אוכל בפייסבוק