שקשוקה של החיים

איך אתם אוהבים את התובנות שלי?
עם מתכון בסוף או בלי?
הפעם אתם יכולים לבחור.
כאן, הגרסא עם המתכון.
שקשוקה של החיים.

לפעמים,
כשהנפש לא שלווה,
אנחנו נוטים להזניח אותה.
לקוות שזה יעבור.
לפעמים,
לא מזניחים וכן מטפלים
אבל תוך כדי ממשיכים להתנהל כרגיל.
והיא – הנפש, לא בא לה.
אין לה כח.
היא מבקשת יפה:
שחררו קצת. הניחו לי.
רק קצת. העומס גדול מדי.
אבל אתם. אתם לא תוותרו ככה סתם.
בסך הכל נפש. קטן עליכם.
ממשיכים כרגיל.
בשיא המרץ. המנועים מופעלים,
דוושת הגז לחוצה. ממשיכים.
הכל טוב,
אתם משכנעים את עצמכם.
הנה, מתפקדים.
קשה, מאוד, אבל העיקר. ממשיכים.
קשה? מתעלמים.
יעזור לכתוב? מוותרים. מתנתקים. מתרחקים. זה בטוח יעזור.
אז זהו, שלא.

הנפש עקשנית. היא לא מוותרת.
היא דואגת לכם.
אתם לא מקשיבים לה? אוקיי.
היא מגייסת עזרה.
היא יודעת למי תהיו חייבים להקשיב. לא תהיה לכם ברירה.
למי היא קוראת לעזרה? לגוף!

כשהנפש עייפה – מתעלמים. מדחיקים. לא נחים.
כשהגוף עייף – מתעלמים. מדחיקים. לא נחים.
עד שנמאס לו.
ונמאס לה.
וכשנמאס להם, הם מאגדים כוחות ביחד ומכריחים אתכם להקשיב. מכריחים!
אין לכם סיכוי נגדם.

הגוף עייף, הנפש מותשת ואתם מושבתים.
המשימה הצליחה.
עכשיו אתם נחים. מותשים. רק נחים. נחים. נחים.
האם בפעם הבאה תקשיבו להם מההתחלה? אולי כן ואולי לא.
למדתם את הלקח? אולי כן ואולי לא.
ואולי זה לא משנה.
ממשיכים הלאה.
לאט לאט.
בלי שקשוקות.
שקשוקות של החיים.
כשמנסים לעשות יותר מדי דברים בבת אחת.
חלקם הכרחיים וחלקם לא.
אז נסיים בשקשוקה.
מתבקש, לא?
אין כאן "טוויסט" מיוחד, טריק או סוד.
שקשוקה. פשוט שקשוקה.
עם החריף בנפרד כדי שהילדים גם יוכלו לאכול.
לשקשוקה:

עגבניות –
מגורדות וחתוכות. ללא קליפה.
בצל.
שום.
כף קטשופ.
קמצוץ סוכר, פעמיים.
מלח, פפריקה.
שמן לטיגון הבצל.
ביצים.
החריף:

פלפלים חריפים.
שום.
בצל.
מלח גס.
פלפל שחור.
הכל לתבנית חד פעמית
ולתנור, ללא כיסוי על מצב גריל.
עד שמשחים, נחרך קלות.
השקשוקה:

מטגנים בצל עד שמצהיב.
כשמצהיב, מפזרים עליו קמצוץ סוכר
מוסיפים שיני שום וחתיכה של בצל (שלמים, מי שאוהב אוכל. מי שלא – מוציא).
מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים 3-4 דקות שיתרככו.
מוסיפים את העגבניות המגורדות, מערבבים.
מוסיפים את הקטשופ, הפפריקה והמלח.
ממתינים 2-3 דקות שיתבשל.
מוסיפים את הביצים.
פפריקה ומלח מעל.
מכסים.
ממתינים שהביצים יתייצבו בהתאם לאיך שאתם אוהבים אותן.
מגישים עם צלחת חומוס טחינה ולחם / חלה.
בתיאבון.
אוגוסט. חם. תקופה עמוסה.
תעבדו. תבלו. תהנו.
רק אל תשכחו לנוח.
ולהקשיב לעצמכם.
בלי שקשוקות. טוב?
מעדיפים את הגרסא בלי המתכון? כאן
בואו לעקוב אחרי סלונה אוכל בפייסבוק

רוצים להגיב אבל מעדיפים בפרטי?

tami.goren1@gmail.com