הכל התחיל בפוסט הזה
פוסט יום ההולדת של אמא שלי, שבו הכנתי לחם עם תוספות.
כשקודם ע"י סלונה בפייסבוק (אם לא עשיתם עדיין לייק, זה הזמן), נכתב כך:
אני הכנתי עם לחם חום, מלא, עם שלל שדרוגים ונבטים.
יצא טעים אבל יש (עבורי) יותר פשוט ויותר טעים – חלה.
מלבנית, פשוטה, של שבת.
קניתי אותה במיוחד, בכוונה תחילה להכין את זה.
המצרכים:
– חלה
– גבינה צהובה (אפשר להחליף ולגוון בסוגי הגבינה)
– חמאה מרוככת (אפשר לומר אפילו נוזלית)
– בצל ירוק (במקרה שלנו – החלק הלבן שלו…)
– זיתים ירוקים ושחורים
– 2 ביצים
– תבלינים: מלח, פלפל, אורגנו, צ'ילי גרוס.
להכנה:
– הורדתי את השליש העליון של החלה. אפשר גם להשאיר שלמה, אני לא רציתי את כל ה"קשה".
– חתכתי את מה שנשאר לקוביות מבלי לחתוך את החלק התחתון של החלה כדי שהקוביות ישארו מחוברות.
– שפכתי את החמאה הנוזלית בין הקוביות
– הכנסתי חתיכות גבינה צהובה בין הקוביות
– פיזרתי מעל ובין לבין את הזיתים והבצל
– גיררתי מעל עוד מעט גבנ"צ ופיזרתי את התבלינים.
– את 4 הקוביות המרכזיות הוצאתי (מבלי לפגוע בתחתית, הוצאתי 2/3 מהן).
– נותר לי "בור" באמצע החלה. בתוכו שברתי ביצה.
– מכיוון שכששברתי את הראשונה (אני תמיד שוברת קודם לצלוחית למקרה שמשהו לא יהיה בסדר בביצה),
התפרק לי הצהוב, נשארתי עם ביצה "מיותרת".
ולכן, בנוסף, לביצה המרכזית, שהצהוב שלה שלם,
שפכתי בין הרווחים בשאר החלה, את הביצה הנוספת,
כשהיא מעורבבת.
ככה:
את כל זה הכנסתי לתנור.
לא חום גבוה מדי כי רוצים שהביצה אמנם תשאר נוזלית אך תהיה מוכנה.
בסוף אפשר להגביר קצת את הטמפרטורה כדי שהחלה תצא קראנצ'ית.
להגיש עם כוס משקה קר.
ומזלג – בשביל הקטע.
לא תשתמשו בו.
אוכלים את זה עם הידיים.
כמה פשוט, ככה טעים!
בתיאבון















