בתחילת החורף, כשמזג האוויר מתחיל להתקרר, מרק שעועית הוא האהוב עליי ביותר. הוא עוטף את הבית בניחוח מעולה בזמן שהוא מבעבע ומתבשל באטיות למרק סמיך ומחמם ויוצר אווירה מושלמת ביום גשום וקר.
איך מכינים?
החומרים הדרושים:
3 גזרים
1 בצל גדול
1 ראש סלרי
3 תפוחי אדמה
1 ראש שום
2 קישואים
1 כוס שעועית לבנה יבשה שהושרתה במים במשך לילה או 2 קופסאות שימורים של שעועית ברוטב עגבניות
1/2 ק"ג דלעת
1 חבילת פטרוזיליה
1 חבילת שמיר
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
3 קבנוס פרוס לעיגולים
מלח
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים במעט שמן עד שהבצל נעשה שקוף.
מקלפים ומגרדים את הקישואים והגזרים במגרדת גסה ומוסיפים לבצל. מטגנים במשך כמה דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את יתר מרכיבי המרק.
מוסיפים מים כך שיכסו את כל המרכיבים.
מבשלים כשעה וחצי עד שתפוחי האדמה מתרככים. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
אוכלים בתאבון ונהנים מכל ביס!
רגע לפני סיום, מה דעתכם על התמונות? הכל הודות לסדנה נהדרת בארגון 'סלונה' שנעשה בסטודיו 'גברא' בהדרכתה של צלמת האוכל שרית גופן. אני מרוצה. מה דעתכם?


















