עוד מעט יגיע גם הפוסט לפורים, זה עם אוזני ההמן שאני כל כך אוהבת אבל רגע לפני הייתי חייבת לחלוק אתכם את עוגת יום ההולדת שהכנתי אתמול לאביב.
אביב, האיש שאתי כבר יותר מעשרים שנה, אוהב עוגות אבל יותר מכל הוא אוהב עוגות גבינה. לכן, בכלל לא התלבטתי כשחשבתי על עוגת יום ההולדת שלו: רציתי שתהיה טעימה (נו, ברור, לא?) ושיהיו בה תותים שכולנו כל כך אוהבים.
אחרי עוד כמה מחשבות, טיולים ברחבי האינטרנט, בפתקי המתכונים שלי ובספרי האפייה, סגרתי הכל כמו תמיד והכנתי משהו מהראש שהוא שילוב של כל מה שראיתי, קראתי וחשבתי תוך כדי חיפוש וזו העוגה שיצאה. אחת העוגות המוצלחות שאפיתי אי פעם, גבוהה וטעימה, לא כבדה מדי אבל בכל זאת בעלת נוכחות (והמון, אבל המון קלוריות). היא גבוהה יותר ממה שנדמה בתמונה (11 ס"מ) וכל כך טעימה…
המתכון לעוגה בתבנית של 22 ס"מ:
תחתית העוגה:
3 ביצים
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס סוכר
1 כף שמן
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספת הסוכר עד שנוצר קצף קשיח. מערבבים את החלמונים במזלג עם כף שמן וכפית תמצית וניל. מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף ואת חצי כוס הקמח. מקפלים בעדינות כך שהקצף לא יישבר. מעבירים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות.
לאחר שהעוגה מתקררת, חוצים אותה (חצי אפשר לזלול מיד וחצי להשאיר בתבנית) ומספיגים את המחצית שבתבנית במעט חלב כך שתהיה לחה יותר.
מוס גבינה ושוקולד לבן:
1 שקית ג'לטין
4 כפות מים
750 גרם גבינת שמנת (השתמשתי בגבינת נפוליאון 16%)
3/4 כוס סוכר
200 גרם שוקולד לבן
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
אופן ההכנה:
בצלוחית קטנה ממיסים את הג'לטין ב-4 כפות מים ומניחים בצד ל-10 דקות.
בקערה גדולה, מערבבים היטב את הגבינה וחצי כוס סוכר.
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו ומוסיפים לתערובת הגבינה.
מקציפים את השמנת המתוקה עם רבע כוס סוכר עד שמתקבלת קצפת רכה.
מחממים את תערובת הג'לטין במיקרו כ-25 שניות עד שהיא נמסה ומוסיפים לתערובת הגבינה. מערבבים היטב. מקפלים לתערובת את הקצפה הרכה בתנועות קיפול.
מעבירים את התערובת לתבנית העגולה עם תחתית העוגה ומקררים במקרר לפחות 5 שעות עד שהעוגה מתייצבת.
שכבת תותים
קוצצים כ-250 גרם תותים לקוביות קטנות.
לאחר שהעוגה שהתה במקרר כחמש שעות, מפזרים מעליה את התותים הקצוצים.
ציפוי קצפת וגבינת מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
220 גרם גבינת מסקרפונה
3 כפות שטוחות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מקציפים שמנת מתוקה עם מסקרפונה ואבקת סוכר, מעבירים לשק זילוף ומקשטים את העוגה.
בתיאבון! 🙂














