הצעה לאירוח: מנה ראשונה ועד הקינוח

בשבועות האחרונים יצא לי ללמוד הרבה דברים: על בישול, על משפחה, על השתייכות לקבוצות חדשות, ניהול קהילה ועוד דברים קטנים על עצמי בדרך.
לקחת חלק בפרויקט #פשוטלבשל היתה בהחלט חוויה כייפית ומיוחדת שבעיקר אפשרה לי לנסות דברים חדשים, לטעום מאכלים שלא העזתי, לנסות לבשל דברים שתמיד רציתי וחשבתי שהם מורכבים מיידי. לאורך השבועות האחרונים בישלתי במיוחד למשפחתי המצומצמת, ומידי פעם לקחתי תבשיל כזה או אחר לארוחת שישי אצל הוריי, אבל אתמול, ממש במשימה האחרונה של הקורס …אירחתי, זה לא קורה הרבה, אבל כשזה קורה אז אני משתדלת שיהיה כייף, צבעוני ועשיר, אתמול גם החלטתי לשלב מתכונים חדשים, כאלו שלמדנו בקורס או דומים להם, הכי כייף לשנות ולהמציא.

להלן התפריט:
סלמון בתנור עם עשבי תיבול ולימון
קציצות בשר ברוטב עגבניות עם אורז לבן – זה מבוסס על המיט בול של המנטורית פאני.
מקלובה – את המתכון של זה אפרט מטה.
תפוחי אדמה אפויים בתנור
כרובית אפויה סטייל אייל שני
מאפה פילו עם בשר ופירה – על בסיס הפסטייה של המנטורית פאני
קינוח: עלי פילו שנותרו עם שוקולד ופרוסות בננה

עבדתי כל היום, כמעט ( הצלחתי לגנוב מנוחה של שעה על הספה בסלון ) וכל רגע ורגע היה שווה את ההרגשה של שולחן ערוך בכל טוב, והמחמאות על הבישולים של המשתתפים בארוחת הסיכום ( בעיקר של בעלי, כי למען האמת הוא הרבה יותר מוכשר ממני במטבח אבל סתם לא בא לו, ובגלל זה אנחנו צוחקים שבשטיח הסיליקון במטבח נפלה טעות…)

ואיפה התמונות אתם בטח שואלים? אז מרוב התלהבות והרצון שכולם יהיו מרוצים, ולדעת שבאמת יצא טעים, שכחתי מזה לגמרי, וככה נשארתי עם שאריות בקופסאות… ובנינו, זה כייף לא פחות!

שטיח

מתכון למקלובה:

מצרכים:

5-6 שוקיים של עוף
תפוח אדמה
גזר
2 כוסות אורז
בצל/ בצל מטוגן של דורות
תבלינים: פפריקה אדומה, מלח, פלפל, בהרט

אופן ההכנה:

מטגנים את העוף במחבת עד שהוא צרוב ושחום, מניחים בצד. בסיר אחר מטגנים את הבצל יחד עם עם פרוסות תפו"א והגזר. מוסיפים 2 כוסות אורז שטוף, מוסיפים את התבלינים, ומערבבים הכל יחד. מוסיפים 4 כוסות של מים, ומבשלים על הגז, אש בינונית כחצי שעה. לאחר מכן מכניסים לתנור על כ- 180-200 מעלות לכשעתיים. בתאבון!