לפעמים כל מה שצריך זה לחזור לטעמי הילדות הפשוטים והמוכרים. כשאמא הייתה מכינה לנו את מנת הפסטה שהכי אהבנו למשל. אצלי זה היה הספגטי בולונז. כמובן שהוא עבר תהפוכות על ידי עם השנים. הגרסה שלי היא פשוטה, מהירה וכזו שגם מבוגרים וגם ילדים מיד יאהבו. בלי להתחכם, בלי שום מורכבות, עם מרכיבים שיש בכל בית- ספגטי של פעם עם מלא טעם.

היופי במנה הזו מעבר לפשטות שלה ולכמה שהיא מנה מנחמת לילדים ולמבוגרים כאחד, הוא שהיא באמת טעימה יותר למחרת יום הכנתה. הספגטי מקבל את כל הטעמים של הרוטב, מחבק אותם חזק ומעניק לנו ביום שאחרי הבישול, מנה עוד יותר טעימה.
אפשר כמובן להכין את המנה הזו מכל סוג של פסטה, בילדות אמא שלי דווקא נהגה להכין לנו בולונז עם פסטה בצורת קונכיות, כך שכל הבשר היה נכנס לתוך הקונכיות ומפתיע אותנו בכל ביס וביס. אני לרוב מכינה לנו את המנה עם ספגטי רגיל או מחיטה מלאה. עם כל סוגי הפסטות/ ספגטי המנה יוצאת אליפות. איך זה? זה הכל ברוטב.

ספגטי בולונז פשוט וטוב של כרמל
המרכיבים:
שמן זית
חבילת ספגטי (או פסטה מכל סוג שתבחרו)
חצי קילו בשר טחון טרי
כ-500 גרם רסק עגבניות
2 בצל לבן גדול
3 שיני שום
אורגנו יבש/ טרי
פלפל שחור גרוס
מלח
** לא כל הילדים אוהבים טעם של פלפל שחור גרוס (ניתן להמיר לטחון), או טעם של אורגנו (יבש/טרי), ניתן להוריד, על השום לא הייתי מוותרת/ מספרת 🙂

אופן ההכנה:
רוטב:
יש לשים מעט שמן זית במחבת גדולה ורחבה, לאחר שהשמן חם, יש לשים את הבצלים חתוכים קטן, רק לאחר שהבצל ממש הזהיב, לכתוש מעליו ישירות את השום הטרי, לערבב, להוסיף את הבשר הטרי ולמעוך אותו בעדינות באמצעות מזלג כדי שלא יישארו גושים (זוגתי מאד רגישה לעניין לכן לפעמים מכינה את הבשר על שמן זית במחבת נפרדת, מועכת היטב עם מזלג ורק אז מאחדת עם הרוטב). לאחר כעשר דקות של הבשר במחבת, יש להוסיף את רסק העגבניות ולערבב היטב. להוסיף פנימה אורגנו טרי חתוך קטן או אם אין בנמצא לפזר אורגנו יבש בעדינות (טעם דומיננטי), להוסיף פלפל גרוס, מלח ולערבב. להוסיף כוס מים, לערבב היטב ולתת לרוטב להתבשל על אש בינונית לפחות עשרים דקות, להמשיך לערבב כל העת. להוסיף מים אם צריך ובהתאם לסמיכות הרוטב שאתם/ן אוהבים/ות.
ספגטי/ פסטה:
במקביל להכנת הרוטב ניתן להכין את הספגטי/פסטה לסיר עם מים רותחים ומעט מלח, לערבב מדי פעם כדי שלא ידבק ולבדוק לאחד כעשר דקות/ רבע שעה (זמני ההכנה משתנים מסוג לסוג- יש לקרוא על גבי החבילה), לטעום ולהוציא את הספגטי לאחר שהיא מוכנה (אך לא רכה מדי), לסנן את המים במסננת ולא לשטוף, להחזיר את הספגטי לסיר ולשפוך מעל את הרוטב החם. לערבב היטב ולסגור את הסיר.
** יש מבוגרים/ילדים שמעדיפים את הספגטי בנפרד מהרוטב אז לא חייבים לערבב מראש, אבל ללא ספק, היא הכי טעימה כשהיא משולבת עם הרוטב מיד כששניהם מוכנים וכפי שציינתי, עוד יותר טעימה למחרת הכנתה.

בתיאבון,
כרמל.










