השפים הצרפתים וויליאמס ז'קייה וסטפן פרואה דה וו, מתכנית הבישול 'קרב סכינים', ושף קונדיטור כריסטוף טולופ, יחברו לשף הראשי של מלון קרלטון תל אביב, ערן נחשון, לשלוש כיתות אומן שיתמקדו ויבשלו מנות מאזור אוברן-רון-אלפ. המורשת הקולינרית והידע של השפים שלו הופכים את אזור אוברן-רון-אלפ לאזור הקולינריה מספר 1 בצרפת. האלפים, מטעים וכרמים משתלבים יחד ליצירת "המזווה העשיר ביותר בצרפת". – האזור משלבים טרואר, מסורת ומקוריות. הקולינריה של אזור אוברן-רון-אלפ: הכרמים המפורסמים לחופי הרון כמו היין וידל פלורי, העופות של BRESSE, נוגט Montélimar או שוקולד Valrhona, אלו רק חלק מהתוצרים המייצגים של אזור זה אשר מציע גם נופים עוצרי נשימה. שלא לדבר על האיכויות והתארים הספציפיים לאזור, שם נרדף למסורת, לאותנטיות ולמצוינות: ה- "מסעדות הבושון של ליון" המפורסמות, המאפיינות את הדוכנים שבהם אנו טועמים מנות מסורתיות מליון, כמו גם אגודת המצנפות הלבנות, שנוסדה בשנת 1936 ומונה כיום 130 שפים מאזור אוברן-רון-אלפ, החולקים מורשת קולינרית של אזור מסורתי זה. משלחת השפים הייחודית המגיעה לאירועי המהדורה ה-8 של SO FRENCH SO FOOD מייצגת את בחירי אגודת המצנפות הלבנות, נבחרי דירוג גו-מיו, שפים ממסעדות בושון גורמה ומיטב השפים בעלי כוכבי מישלן.
צילום: דף הפייסבוק של שבוע הקולינריה
כיתות האמן שיתקיימו במהלך שעות אחר הצהריים יאפשרו לכם הזדמנות להכיר מקרוב מתכונים שנבחרו ע"י השפים הצרפתים וחשיפתם סודות המתכונים. חגיגה לבלוטות הטעם שלכם – בתום כל כיתת אומן תהיינה טעימות. כיתות האמן יתקיימו ביום חמישי, 13 בפברואר בין השעות 13:00 ל-19:00 במלון קרלטון, רחוב אליעזר פרי 10, תל אביב, וילוו בתרגום סימולטני לעברית. עלות: 70 ₪ לכיתת אומן אחת ו-180 ₪ לשלוש כיתות האומן.
\\ 13:00 עד 14:30 – מנת הפתיחה, שף וויליאמס ז'קייה
שף וויליאמס ז'קייה יציג בפניכם את מנת הדגל של המסעדה שלו, קרם דלעת עם ערמונים קצוצים טראפלס (truffade). שלל טעמים ותענוג לחיך. עבור וויליאם, בישול הוא "תשומת לב רבה, מוצרים מהמעלה הראשונה ומעט דמיון".
\\ 15:00 עד 16:30 – מנה עיקרית, שף סטפן פרואה דה וו
השף סטפן פרואה דבה וו ישתף אתנו בטכניקות הבישול החדשניות שלו דרך המתכון ל- Barbu rôti et sauce parmesan fumée au sapin et vin jaune. השף אוהב ליצור שילובים מקוריים של ירקות ומנות השראה שהוא מקבל מהטבע במהלך קטיף בשביליו התלולים של רכס הרי האלפים.
\\ 17:00 עד 19:00 –קינוח, שף קונדיטור כריסטוף טולופ
שף קונדיטור כריסטוף טולופ, המכונה השף בעל הכוכבים, יגרום לנו לחלום בעזרת יצירת השוקולד שלו, הייחודית לאזור: טארט שוקולד קריבי, אגסים, אגוזי פקאן aux notes acidulées
המהדורה השמינית של שבוע הקולינריה הצרפתית בישראל SO FRENCH SO FOOD, תתקיים בין התאריכים 9 עד 13 בפברואר בערים תל אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע, זיכרון יעקב, נצרת וטבריה, בשיתוף אזור אוברן-רון-אלפ . לאירוע שותפים שגרירות צרפת בישראל, ביזנס פראנס, המכון הצרפתי בישראל, הקונסוליה הכללית הצרפתית בירושלים והמכון הצרפתי בירושלים, בשיתוף עם אזור אוברן-רון-אלפ וחברות אשר יציגו את מוצריהן, פרי האזור- ( מחית פירות Cap Fruit סוכריות וממתקים של הקונדיטור האומן Cruzilles שוקולדים תוצרת Valrhona (שניהם מויובאים באמצעות תישבי), העדשים הירוקות מבית Puy Sabarot, מי Evian, מים מוגזים Badoit, יינות Vidal Fleury(מיובאות על ידIBBLS )- JC Decaux, קוניאק Courvoisier (מיובא על ידי אקרמן), בירה Blanc 1664 (מיובאת על ידי קרלסברג), רשת החנויות 'לגעת באוכל' (מקבוצת מסלמני), חברת התעופה אייר פראנס, חליפות Bragard (מיובאת על ידי (MyForm, מלון קרלטון תל אביב, בתי הספר הקולינריים הישראלים – מרכז קולינריה דנון ורימונים, מכון פול בוקוז, ארגון שלווה, עמותת לקט ומטבח ארמון האליזה.
שבוע הקולינריה הצרפתית ה-8 בישראל: 13-9 בפברואר, 2020
18 שפים צרפתים ושף קונדיטור, בשיתוף פעולה עם המסעדות הישראליות הטובות ביותר, בתל אביב, ירושלים, באר שבע, נצרת, טבריה וזיכרון יעקב











