בורכתי בשיער חלק, כזה שאני קמה בבוקר הוא מסודר ודבוק לפנים (לא לא אין צורך לקנא הדשא של השכן תמיד חלק יותר) וכשהתיתי נולדה היא הייתה קירחת לחלוטין ורק בגיל שלוש השיער החל לגדול לה פרא לקפיצים קפיצים. אט אט למדתי את רזי הטיפול הדרוש לכבשה הקטנה שלי (תיתי זרקי לאמא איזו צלע היא בדודא). בכל ערב אני נותנת לה חפיפה בשמנים וסוגי מזוט לפרימת הליפה ואז מתחילה בסירוק ופרימה בעזרת מברשת פלדה והשיער שלה הופך לחלק וארוך והיא צוללת לשנת הלילה שלה תוך כדי ספירת כבשים. בבוקר היא מתעוררת עם קפיצים צפופים בסגנון ברהנו טגניה ועל הדרך אני שולחת אותה לגן עם אינג'ירה לפינוק ילדי הגן עד לרגע שאני מגיעה לאסוף אותה ומקבלת היישר לידי ילדת ניסים גרמה כי הקפיצים קצת נפתחו לה ושתינו יוצאות בצעד תימני מהגן היישר לגינת היתושים הסמוכה תוך כדי תלונות מצידה שהבטחתי לה ג'ימבורי ואני עונה לה עזבי אותך תיתי בואי קפצי לאמא על הבטן יש לה אחלה טרמפולינה…… ואם בקפיצים וקפיצות עסקינן מה יותר טבעי לשתי קפיציות כמונו (לפחות היא דומה לי במשהו…) להקפיץ איזה מוקפץ עם האיטריות וסדרת הרטבים האסייאתים של מאסטר שף (היא עזרה לי במטבח היום!)
מוקפצתיתי:
3 שיני שום פרוסות.
1/2 פלפל חריף חתוך לעיגולים (לא חובה)
1 כף למון גראס קצוץ.
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
1 פלפל כתום חתוך לרצועות
1 זוקיני בינוני חתוך לעיגולים
חופן שעועית ירוקה חלוטה כשתי דקות במים.
10 פרחי ברוקולי קטנים חלוטים כארבע דקות במים רותחים.
חצי חבילת נודלס מבושלים לפי הוראות יצרן
1/4 כוס רוטב טריאקי
2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק/ חריף (לבחירתכם)
4 כפות סויה
שמן.
חופן בוטנים מטוגנים
אופן ההכנה:
מחממים על אש גבוהה שמן בווק ומוסיפים את השום, הפלפל החריף והלמון גראס מקפיצים כחצי דקה ומוסיפים את הפלפלים החתוכים. מקפיצים כחמש דקות ומוסיפים את הזוקיני ומערבבים . זורקים לווק את הברוקולי והשעועית ומקפיצים כדקה (שלא יאבדו את הפריכות) ומתבלים בטריאקי, רוטב הצ'ילי והסויה (טועמים ומתקנים תיבול) מוסיפים את הנודלס ומערבבים בעדינות, מפזרים בוטנים ומגישים עם קנקן מים…. (שלא ישרוף)
בתאבון 🙂













