לא מעט דברים צרובים לנו בזכרון, ומידי פעם אנו נזכרים במקומות שהיינו בהם, ריחות שהרחנו, טעמים שטעמנו וחוויות שחווינו.
פתאום אחרי 35 שנים נזכרתי בטעמו של המרק הטעים שאכלתי "בגן שקמה" בנצרת עילית, מדי יום הגיע הרכב עמוס בדליי מתכת עמוסי מרק חם (תודה חגית שהזכרת לי ), בכל יום מרק אחר אבל המרק הזה נחקק עמוק בזכרוני . רודיקה הסייעת הייתה מגישה לנו אותו ואנו היינו שותים אותו עד לכפית האחרונה, טעמו וריחו נצרב לי עמוק בתודעה, נכנסתי למטבח חתכתי, אידיתי ,בישלתי ופיללתי בעיקר שהטעם יהיה דומה. ריח נהדר השתרר בבית, כיביתי את הגז והנה הגיעה טעימת המבחן – אנחת רווחה השתחררה לאויר כמעט אותו הטעם!!! והנה מצאתי עצמי בפרץ נוסטלגיה לגיל 5 הנהדר, לימי הגן העליזים והשמחים .
מרק גריסים וירקות של גן שקמה:
החומרים לסיר 6 ליטר:
1 בצל חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
1 קולורובי חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
2 מקלוני סלרי חתוכים לעיגולים
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
כוס וחצי גריסי פנינה שטופים
צרור שמיר קצוץ
מלח, פלפל שחור, מעט כורכום, מעט אבקת מרק עוף.
מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים עד לשקיפות את הבצל, מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים קלות, להוסיף את הגריסים וממלאים מים כמעט עד הסוף (סיר שישה ליטרים.
מביאים לרתיחה, להוסיף את התבלינים למעט המלח (את המלח להוסיף לקראת סוף הבישול) וכמובן לא לשכוח את השמיר הקצוץ. מבשלים עד לריכוך הגריסים.
בתאבון 🙂













