תתארו לכם מקום קסום כזה כמו באגדות, אשר שביל החלב מוביל אליו ואתם מטיילים לכם בגן עדן צחור המוקף הררי ריקוטה לצד גלגלי גאודה ענקיים ובתוכו צומחות לאיטן ערוגות ערוגות של עגבניות שרי לוהטות, חסות פריכות וחצילים סגולים. והנה אתם מטיילים לכם בשעת בין ערביים בגן העדן הזה כשרוח נעימה מלטפת אתכם ופתיתי פיקורינו יורדים להם באיטיות מהשמיים, ביד אחת אתם אוחזים סלסת נצרים וביד השניה מלקטים לתוכה עשבי תיבול ארומטיים, כדורי מוצרלה זעירים, זיתים משובחים ולחם טרי וריחני. ובסוף כל הטיול זה אתם פורשים מפה על הדשא ומתענגים מכל טוב הארץ הזה.
אז זהו שאין צורך לתאר, כי המקום הזה אינו אגדה המקום הזה קיים במציאות בכפר הרא"ה ושמו משק יעקבס – אגדת לחם. ולקראת החג האהוב עלי במיוחד שבועות ויריד שבועות של המשק הוזמנתי לסדנת בישול על טהרת ארץ זבת חלב וגבינות.
וכשאני שומעת גבינות אני לא מסרבת! רוקנתי את המקרר, הזמנתי מנוף כי ידעתי שאני הולכת לחזור הביתה עם כבודה (המעלית עדיין לא עובדת) ושמתי פעמי למקום הקסום והירוק הזה, העטוף בירוק ובריחות משכרים של חציר, המאגד לתוכו עולם ומלואו של ריחות וטעמים המון אבל המון גבינות, לחמים ומאפים ריחנים וטריים, שמני זית משובחים ועוד המון דברים טובים.
כמובן שנהניתי בסדנא מכל רגע כמו ילדה בלונה פארק ומלבד האירוח החם, המשפחתי והמשופע בכל טוב הארץ למדנו המון דברים טובים וטעימים מכל קצוות העולם בניצוחם של השפים המקיסימים רומי נדלר ואביעד פורמן – קישים בלקנים, פסטות מאיטליה, סלט שבועות ישראלי, בילנצ'סים ומלכת השבועות הבלתי מעורערת עוגת גבינה אלוהית!!
בטוח גם אתם רוצים להגיע לגן העדן הזה בשבועות נכון???? ימים של חגיגות בלבן של גבינות, לחמים ומאפים, שמנים, יינות, פרחים ועוד!
ימים ושעות הפעילות של היריד:
25/5/17 יום חמישי בין השעות 8:00-20:00
26/5/17 יום שישי בין השעות 8:00-15:00
27/5/17 יום שבת סגור!
28/5/17 יום ראשון בין השעות 8:00-20:00
29/5/17 יום שני בין השעות 8:00-20:00
30/5/17 יום שלישי ערב חג שבועות בין השעות 8:00-15:00
31/5/17 יום רביעי סגור!
היריד מתקיים ברחבת החנות שבמושב כפר הרא"ה וויז: "גבינות משק יעקבס
* לפרטים נוספים *
https://www.facebook.com/events/1328763860534697/
ושאני אשאיר אתכם בלי מתכונים??? קחו אפילו שניים (מתכוניה של רומי נדלר)
ניוקי ריקוטה בקלי קלות
המצרכים מתייחסים לארבע מנות.
לבצק:
400 גרם ריקוטה (חבילה של יעקבס)
230 גרם קמח
50 גרם פיקורינו
ביצה אחת – רק אם צריך
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
לרוטב:
80 גרם עלי בזיליקום טריים
שן שום
100 גרם פיקורינו
150 מ״ל שמן זית
3 כפות שקדים טבעיים קלויים
קורט מלח
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים ומעבדים בידיים לבצק אחיד, כשהבצק מוכן לשים למנוחה כחצי שעה במקרר, מכינים נחשים בעובי של ס"מ וחצי ומתחילים לחתוך את הניוקי בהתאם לגודל הרצוי. אפשר לקשט בפסים עם מזלג. מרתיחים סיר עם מים וקצת מלח וזורקים את הניוקי לתוך הסיר, מוציאים כשהניוקי מתחיל לצוף.
לרוטב קוצצים קודם את השקדים , שן השום עם זרזיף שמן זית, מוסיפים את הפיקורינו ולבסוף את הבזיליקום עם שארית שמן הזית, ניתן גם לכתוש עם מכתש ועלי.שופכים על הניוקי המוכנים או מחממים במחבת עם 2 כפות ממי בישול הפסטה, מגישים, עם תוספת פיקורינו למעלה.
פטוצ'יני קצ'ה פפה:
המצרכים מתייחסים לארבע מנות.
לפסטה:
300 גרם קמח פסטה
3 ביצים בגודל L
קורט מלח
לרוטב:
300 גרם פקורינו מגוררת
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
במיקסר לשים את הקמח עם הביצים והמלח עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה. מוציאים את הבצק מחלקים לכמה חלקים ומרדדים במכונת פסטה לעובי הרצוי (עדיפות לעובי של שלושה מ"מ וחותכים לפטוצ'יני. מערבבים את הגבינה עם הפלפל השחור הגרוס ושמים בצד. מרתיחים מים עם מלח בסיר כשהמים רצחים זורקים את הפסטה ומבשלים כדקה בלבד ומעבירים אותה לקערה עם הגבינה המגוררת ומערבבים במהירות תוך כדי הוספה של מי הפסטה, כמה מים? עד שהגבינה נמסה ועוטפת את הפסטה ומגישים חם.
אני יודעת שזו קצת עבודה להכין פסטה אבל שווה כל שניית עבודה.
בתאבון 🙂
משק יעקבס * כפר הרא"ה * טלפון: 04-6251266 * אתר אינטרנט: http://www.jacobs-d.com/site/he/pages/homePage.asp *














