אם היו מזמינים אתכם לנסוק על כנפי הדמיון ולקחת אתכם למחוזות אחרים, אקזוטיים כאלה עם חוף ים זהוב מבודד שרק רחש הגלים השקופים מפרים את השקט בזמן הבהיה האינסופית בשמים הכחולים ובאיים הירוקים הסובבים אותו תחת עץ אגוז קוקוס ירוק בודד שעליו מטפס קוף עליז וידכם אוחזת אננס מרוקן מבשרו ומלא בשיכר טרופי ומשובח. נכון שהייתם נענים בחדווה לחוויה בדיוק כמו שאני נעניתי לחוויה האותנטית של סדנת בישול בחסות סדרת רטבי ומוצרי HEALTHY BOY עם מלכת המטבח של סיאם (תאילנד) הבלתי מעורערת – השפית סאוולי אלדר.
ללא צל ספק זה היה ערב מלא בלמידה. הטעמים הייחודים והלא מוכרים, הריחות המשכרים (ריח הכוסברה והשום שהתאדו להם אט אט בסיר עדיין אופף את חוטמי), הצבעים העזים מלאי התשוקה החל מעלי הקפיר ליים הירוקים וכלה בפלפלי הצ'ילי האדומים והלוהטים תרתי משמע וכמובן גם לפגוש על הדרך חברות אהובות אשר העצימו את החוויה.
ואחרי שהכבדנו על עצמנו במאכלי ראש השנה ויום הכיפורים אין יותר נעים ונחמד לפנק את עצמנו ואת אורחינו בסוכה במנות קלילות, רעננות ושונות בטעמן – קבלו שני מתכונים קלים, טעימים שמבחינתי היו גולת הכותרת של הסדנא בניצוחה של האחת והיחידה סאוולי אלדר.
מה-הו – מנת עוף ואננס עם שום ובצל קריספים ברוטב בוטנים
מצרכים:
1/2 כוס חזה עוף קצוץ
1.5 כפות סוכר דקלים (שזה טעים !!!)
1/2 כוס בוטנים קצוצים
מלח (מעט, תטעמו לפני ההמלחה)
3 כפות רוטב דגים
1 כף שום כתוש , 1 כף כוסברה קצוצה , 1 כפית פלפל לבן, 1 כף בצל שאלוט קצוץ
1 צ'ילי פרוס לטבעות
800 גרם אננס טרי חתוך לרבעים
עלי כוסברה לקישוט
3 כפות שמן
אופן הכנה:
מחממים שמן בווק/ מחבת ומטגנים בערבוב תמידי את השום, הכוסברה, בצל השאלוט והפלפל הלבן על אש נמוכה במשך כ-5 דקות. מוסיפים את העוף, סוכר ומבשלים כרבע שעה על אש נמוכה. מוסיפים רוטב דגים, מלח ומבשלים לעוד 10 דקות. מכבים את האש ומוסיפים את הבוטנים. מסדרים את חתיכות האננס ועליהן מורחים את הממרח וסוגרים בחתיכת אננס נוספת . מקשטים בטבעת צילי ועלה כוסברה ומגישים.
תענוג לחך 🙂
פאו ננג מנאו – דג מאודה ברוטב צ'ילי, שום ולימון בטעם חמוץ-חריף – זהירות!!! זה אלוהי !!!!
מצרכים:
2 יחידות פילה בס
1 כפית מלח
1 כפית חומץ
15 גרם ג'ינג'ר פרוס
4 גבעולי בצל ירוק
לרוטב:
3 כפות שום כתוש
3 כפות צ'ילי חריף כתוש
3 כפות כוסברה כתוש
1 גבעול בצל ירוק כתוש
3 כפות מיץ לימון
3 כפות רוטב דגים
1 כף סוכר לבן
אופן הכנה:
מעסים את הדג בחומץ ומלח, מגלגלים את הפילה ווושרים בעלה בצל ירוק, מפזרים ג'ינג'ר ומאדים בתנור שחומם לטמפ' 150 מעלות / סלסלת אידוי כ- 10 דקות . בזמן הזה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב מעבירים את הגכ לצלחת ומציפים את הדג ברוטב האלוהי הזה !!!!
שזה היה טעים למות !!!!!!
בתאבון 🙂
* לאתר השפית סאוולי אלדר, מתכונים ופירוט המוצרים : http://www.orf.co.il/ **
וכמובן חייבת גם שיר 🙂
[youtube P9mwELXPGbA]

















