סועדים יקרים , נא שחררו חגורות (כי אחרי הארוחה שם חייבים לפתוח כפתור 😉 ) מסעדת אבו גוש נחתה באייר פורט סיטי.
מודה ומתוודה המסעדות המזרחיות עושות לי את זה ביג טיים, אולי מכיוון שגדלתי במעוז הקולינריה הערבית / גלילית נצרת, יש משהו במסעדות האלו שמזכירות לי את הילדות הפשוטה והשמחה בנצרת עילית. וכשמזמינים אותי למסעדות מסוג זה כמובן שאני קופצת משמחה. הוזמנתי ע"י דן פלדמן להתארח בלמסעדת אבו גוש אשר נפתחה לפני כארבעה חודשים באייר פורט סיטי, הכוללת יבוא אישי של השף ממסעדת אבו גוש המקורית המנצח על המאכלים המזרחיים האותנטים כמו של אחותה הגדולה באבו גוש. שולחן ענק המתין לנו וכיאה לאירוח מזרחי אותנטי דן פתח לנו שולחן.
לסיפתח מגשי סלטים מכל טוב הארץ הונחו על שולחננו – חצילים ברוטב אדום ופיקנטי, סלט פטריות חמצמץ וטעים, סלט טורקי, סלט אבו גוש שהורכב מדלעת וטחינה, כרוב לבן וזיתים מעולים בכבישה עצמית (גילוי נאות, לא טעמתי מכולם מכיוון שרציתי לשמור המון מקום למנות הבאות) .
ואם באבו גוש עסקינן כמובן שצלחות חומוס קטיפתי, טרי (ללא חומרים משמרים כן?!) עשו את דרכן אל שולחננו והפיתות הפאפיות והרכות רק המתינו שננגב אותן וננקה את הצלחות. ובאותה נשימה קובה פריכה ממולאת בבשר שתובל בעדינות במיטב תבליני המטבח המזרחי ביקשה שאעשה לה סיבוב בחומוס ולהכנס אי שם לבטני (חולה על קובה!)
והצלחות המשיכו לנחות על שולחננו – בגזרת הממולאים עלי גפן ממולאים נהדרים ששחו בלימון ושמן זית , טעמנו קוסא מחשי (יעני קישוא ממולא) נהדר , תפוח אדמה ממולא בשר שמזכיר בטעמו טעם של בית.
אחרי מנוחה קלה הגענו לחלק האמנותי של הערב – ה ב ש ר !!!!!! והמנות החלו לזרום אל השולחן:
תבשיל מ ד ה י ם של כבש ריחני רך ונימוח אשר בושל שעות בתנור אשר הוגש בלווית אורז לבן / מג'דרה (WOW היה סופני) . שיפודי פרגיות צלויות ועסיסיות התעופפו היישר לשולחננו , קוביות פילה בקר מדיום רייר מתובל בדיוק מושלם (פלפל שחור ומלח , לא צריך יותר) וקבבים מזרחיים. וגולת הכותרת של הערב והמסעדה – הסוכריות על מקל, צלעות כבש אלוהיות , חתוכות דק דק בדיוק כמו שאני אוהבת, חפות מריחו השולט של הכבש, עם שכבת שומן דקיקה וצלויות בדיוק מושלם (אכלתי 4…..) ועוד ועוד ועוד מנות . רגע!!! שכחתי את הסינייה – מחבת חמה של כבש שעשה אמבטיה וסאונה בטחינה וצנוברים – מנה שנחלה הצלחה היסטרית בשולחן .
זהו נגמר לי המקום…. אבל שאני אוותר על הקינוחים????? השולחן עוטר בצבעים , ריחות וטעמים עשו את כל דרכם אל בטננו: קפה שחור אסלי עם הל ריחני שהוגש בכוסות חרסינה לבנות וזעירות ובקלוואות פריכות נוטפות דבש , מלבי טעים טעים צבעוני ומבושם במי ורדים ומוס שוקולד מתקתק.
בשורה התחתונה – היה טעים אפילו טעים מאוד, וכמובן נעים ! תודה דן על האירוח
** המסעדה מעוצבת בסגנון עכשוי עם נגיעות אתניות מזרחיות *מרווחת נעימה ונגישה לנכים * מציעה לאורחיה חוויה מזרחית קל"ב במחירים יחסית נוחים * מגישה ארוחות עיסקיות, מנות צמחוניות ועוד * המסעדה גם פתוחה לאירועים כגון בריתות, בר מצווש, בת מצווש וכל אירוע עסקי אחר *
מסעדת אבו גוש איירפורט סיטי – ימי פעילות מראשון עד שבת (כולל), מהשעה 11:30 ועד אחרון הסועדים * רחוב הנגב 5 קרית שדה התעופה * טלפון: 03-5531733 * פייס: https://www.facebook.com/pages/%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%AA-%D7%90%D7%91%D7%95-%D7%92%D7%95%D7%A9-%D7%90%D7%99%D7%99%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%99/1640108296221862?sk=timeline
נו חייבת גם שיר 🙂
[youtube VFjz-s1334Y]






















