רומן ויוליה – סיפור אהבה . לרגל חגיגות העשור של מסעדת Yulia השוכנת על חוף ימה של העיר ללא הפסקה תל אביב להרים לה לחיים ולאחל לה מזל טוב ענק ואכן כן , גם אני נפלתי ברשתה (בכל זאת מסעדה המתמחה בפירות ים ודגים אך לא רק !)
דמיינו לכם שעת שקיעה של שמש אדומה ולוהטת, רחש גלים וריח ים אופף את האוויר. ברקע שולחנות עם עשרות אנשים ישובים אוחזים כוס יין לבן צונן, מנות דגים ופירות ים שהרגע הגיעו מהים המלוח ורוח נעימה מלטפת את גופכם (ואם יהיה לכם קר גם תקבלו שמיכה), ככה זה בדיוק במסעדת Yulia. את פנינו קיבל השף המוכשר של המסעדה רומן דימנט ואירח אותנו כיד המלך במבחר מנות מתפריט ספיישל העשור ולא שכח גם לפנק במנות נפלאות מהתפריט המוכר של המסעדה (יאמר לזכותו כי בין מנה למנה דאג לתת זמן עיכול ולא האביס אותנו בכל המנות במכה אחת).
אחרי שהמלצרים הנחמדים השקו אותנו ביינות, שמפניות המנות הראשונות החלו לזרום בגלים גלים אל השולחן.
פצחנו במנות ראשונות קלילות ומרעננות: כרובית בציפוי פריך וקארנצ'י שהוגשה עם סילאן טחינה מנה שמבחינתי מעולם לא הייתי חושבת על שילוב כזה אבל הוא מוצלח וטעים (אכלתי את כל מה שהיה בצלחת…)
סלט קפרזה עם מוצרלה טרייה, עגבניות שרי צבעוניות, בזיליקום ובלסמי – חגיגה צבעונית, עשירה בטעמים וטעעעעעעעעעעעעעעעימה.
סביצ'ה דג ים עם כוסברה, אבוקדו, בצל סגול וצ'ילי לצד ברוסטקה קריספית, סלט של חסת אייסברג פריכה ורעענה עם קוביות סלק (מטורפת על סלק) גבינת סנט מור ואגוזים שתובל בוינגרט גי'נג' כבוש וכבש את ליבי.
אחרי שרומן נתן לנו לעכל את הראשונות המנות העיקריות נפרשו בשולחן והמזלגות עבדו שעות נוספות…… אתחיל דווקא במנה מפתיעה, פשוטה יחסית אבל מעולה מעולה מעולה שלא הפסקתי לנשנש, צ'יפס אנשובי – אנשובי בציפוי מטוגן המוגש עם פלח לימון.
מנה של פילה דג ים על הגריל ששחתה בצלחת עמוסת פירות ים ארטישוק ותרד טורקי בשמן זית וטורטליני ממולא בגבינת קשקבל (שוס!!!)
אחרי כל הרוגע הזה הכאוס ביקר את שולחננו במנה ענקית של כאוס פירות ים מולים, סרטנים כחולים, שרימפס וקלמרי ברוטב רוזה צ'יפוטלה שמחובתי לציין כי לא אכלתי ממנה אבל החברים בשולחן נהנו ממנה עד מאוד ורוקנו את קערות ההגשה.
מנה מרעננת ומעצקצצת של פילה סלמון צלוי בגריל על מצע של סלט כרוב ויוגורט עיזים וצ'ילי רענן ומנה של קבב שטוח על לחוח עם טחינת עמבה וצ'יפס שאני באופן אישי פחות אהבתי כי אני לא מחובבות העמבה (נו, על טעם ועל ריח אין מה להתווכח נכון??? )
אחרי על המנות האלו התעייפנו ורומן היה חייב להעלות לנו את רמת הסוכר בדם ומילא את השולחן במבחר קינוחים מתוקים וטעימים שלא נשאר מהם פירור ואפילו שלח תוספת במידה ומישהו פספס 😉
מלבי ורדים עם פירות יער, דובדבני אמרנה ואגוזי קליפורניה, טירמיסו אמרטו קלאסי, טארט טאטן תפוחים עם גלידת וניל, אצבעות פילו במילוי חלבה, וסופלה מהמם של שוקולד חם עם גלידת וניל ורוטב קסיס.
מסעדת יוליה בבעלותו של מיכה סול ממוקמת בנמל תל אביב, פתוחה שבעה ימים בשבוע מהשעה 08:00 ועד אחרון הלקוחות, מציעה לאורחיה מגוון רחב של מנות תוך שימוש בחומרי גלם משובחים כחול לבן וגם מרחבי העולם (דגים, פירות ים, בשר, סלטים, פסטות ועוד) ארוחות בוקר, עיסקיות וארוחות ערב אל מול השקיעה.
כתובת: נמל ת"א מבנה 2, הגעה דרך רחוב חבקוק, תל אביב. טלפון: 053-9439386
להזמנת מקומות ופרטים נוספים : http://yulia.rest.co.il/he/home/default.aspx
אה, כן בזמן הכתיבה השיר הזה לא הפסיק להתנגן לי בראש הוא מעולה לאווירה במסעדה 🙂
[youtube 4OaTaEX8Kh8]






















