מסעדת Yulia – תתכוננו לסיפור אהבה

בחורה עם מחשב נייד

רומן ויוליה – סיפור אהבה . לרגל חגיגות העשור של מסעדת Yulia  השוכנת על חוף ימה של  העיר ללא הפסקה תל אביב להרים לה לחיים ולאחל לה מזל טוב ענק ואכן כן , גם אני נפלתי ברשתה  (בכל זאת מסעדה המתמחה בפירות ים ודגים אך לא רק !)

1546154_10153334864851280_3498706098389450654_n

דמיינו לכם שעת שקיעה של שמש אדומה ולוהטת, רחש גלים וריח ים אופף את האוויר. ברקע שולחנות עם עשרות אנשים ישובים אוחזים כוס יין לבן צונן, מנות דגים ופירות ים שהרגע הגיעו מהים המלוח ורוח נעימה מלטפת את גופכם (ואם יהיה לכם קר גם תקבלו שמיכה), ככה זה בדיוק במסעדת Yulia.  את פנינו קיבל השף המוכשר של המסעדה רומן דימנט ואירח אותנו כיד המלך במבחר מנות מתפריט ספיישל העשור ולא שכח גם לפנק במנות נפלאות מהתפריט המוכר של המסעדה (יאמר לזכותו כי בין מנה למנה דאג לתת זמן עיכול ולא האביס אותנו בכל המנות במכה אחת).

1505079_10153334865126280_3324072124960982196_n

אחרי שהמלצרים הנחמדים השקו אותנו ביינות, שמפניות  המנות הראשונות החלו לזרום בגלים גלים אל השולחן.

פצחנו במנות ראשונות קלילות ומרעננות: כרובית בציפוי פריך וקארנצ'י שהוגשה עם סילאן טחינה מנה שמבחינתי מעולם לא הייתי חושבת על שילוב כזה אבל הוא מוצלח וטעים (אכלתי את כל מה שהיה בצלחת…)

11108395_10153334858926280_320471654629351443_n

סלט קפרזה עם מוצרלה טרייה, עגבניות שרי צבעוניות, בזיליקום ובלסמי – חגיגה צבעונית, עשירה בטעמים וטעעעעעעעעעעעעעעעימה.

11535843_10153334859021280_2180075815680476203_n

 

סביצ'ה דג ים עם כוסברה, אבוקדו, בצל סגול וצ'ילי לצד ברוסטקה קריספית, סלט של חסת אייסברג פריכה ורעענה עם  קוביות סלק (מטורפת על סלק) גבינת סנט מור ואגוזים שתובל בוינגרט גי'נג' כבוש וכבש את ליבי.

11401572_10153334864471280_2189160525056715642_n

1972482_10153334864741280_360271956732369793_n

 

אחרי שרומן נתן לנו לעכל את הראשונות המנות העיקריות נפרשו בשולחן והמזלגות עבדו שעות נוספות…… אתחיל דווקא במנה מפתיעה, פשוטה יחסית אבל מעולה מעולה מעולה שלא הפסקתי לנשנש, צ'יפס אנשובי – אנשובי בציפוי מטוגן המוגש עם פלח לימון.

7051_10153334858576280_2336045269718102574_n

 

מנה של פילה דג ים על הגריל ששחתה בצלחת עמוסת פירות ים  ארטישוק ותרד טורקי בשמן זית וטורטליני ממולא בגבינת קשקבל (שוס!!!)

אחרי כל הרוגע הזה הכאוס ביקר את שולחננו במנה ענקית של כאוס פירות ים מולים, סרטנים כחולים, שרימפס וקלמרי ברוטב רוזה צ'יפוטלה שמחובתי לציין כי לא אכלתי ממנה אבל החברים בשולחן נהנו ממנה עד מאוד ורוקנו את קערות ההגשה.

1509704_10153334858471280_3052247658706862467_n

מנה מרעננת ומעצקצצת של פילה סלמון צלוי בגריל על מצע של סלט כרוב ויוגורט עיזים וצ'ילי רענן  ומנה של קבב שטוח על לחוח עם טחינת עמבה וצ'יפס שאני באופן אישי פחות אהבתי כי אני לא מחובבות העמבה (נו, על טעם ועל ריח אין מה להתווכח נכון??? )

11401273_10153334858316280_1453771928980493141_n

11406890_10153334858401280_6239360580410243646_n

אחרי על המנות האלו התעייפנו ורומן היה חייב להעלות לנו את רמת הסוכר בדם ומילא את השולחן במבחר קינוחים מתוקים וטעימים שלא נשאר מהם פירור ואפילו שלח תוספת במידה ומישהו פספס 😉

מלבי ורדים עם פירות יער, דובדבני אמרנה ואגוזי קליפורניה, טירמיסו אמרטו קלאסי, טארט טאטן תפוחים עם גלידת וניל, אצבעות פילו במילוי חלבה, וסופלה מהמם של שוקולד חם עם גלידת וניל ורוטב קסיס.

11407294_10153334858246280_864153801905667788_n

 

מסעדת יוליה בבעלותו של מיכה סול ממוקמת בנמל תל אביב,  פתוחה שבעה ימים בשבוע מהשעה 08:00 ועד אחרון הלקוחות, מציעה לאורחיה מגוון רחב של מנות תוך שימוש בחומרי גלם משובחים כחול לבן וגם מרחבי העולם (דגים, פירות ים, בשר, סלטים, פסטות ועוד) ארוחות בוקר, עיסקיות וארוחות ערב אל מול השקיעה.

כתובת: נמל ת"א מבנה 2, הגעה דרך רחוב חבקוק, תל אביב. טלפון: 053-9439386

להזמנת מקומות ופרטים נוספים : http://yulia.rest.co.il/he/home/default.aspx

אה, כן בזמן הכתיבה השיר הזה לא הפסיק להתנגן לי בראש הוא מעולה לאווירה במסעדה 🙂

[youtube 4OaTaEX8Kh8]