טורטיה – הלאפה המקסיקנית ….. לא אוהבת לאכול אותה "טהורה" , זה אשכרה לאכול פפירוס …..לרוב אני אוהבת לחלק אותה למשולשים ולטגנם קלות אבל בשבוע שעבר החלטתי להכין לי טוסט טורטיה שהתברר כטעות קטלנית קשה כי שכחתי לשדך את הטורטיה מהצדדים וכל הגבינה נזלה בטוסטר ומחוצה לו כמו לבה מהר געש פעיל שהתפרץ. מהעצבים שחררתי אותה לשקית הזבל והבטן שלי נדבקה לגב מרעב והחלטתי לחזור למקורות ולטגן לי טורטיה אבל הפעם מלאה בכל טוב וקריספית להדהים (לא , היא לא נזלה !!!)
לאפה מקסיקנית מלאה בכל טוב :
* חומרים למנה אחת *
1 טורטיה עגולה וענקית
5 פרוסות גבינת מוצרלה
2 פטריות שמפיניון פרוסות
3 עלי בזיליקום קרועים
1 לב ארטישוק חתוך לפרוסות
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט שמן לטיגון
מניחים את הטורטיה ובחציה מסדרים את גבינת המוצרלה ומעל את פרוסות הפטריות והבזיליקום – ממליחים ומפלפלים ומניחים יפה יפה את חתיכות הארטישוק . במחבת רחבה מחממים מעט שמן מקפלים את הטורטיה ומעבירים בשתי ידיים בעדינות למחבת , מנמיכים את האש ומטגנים קלות עד לקבלת צבע זהוב . הופכים בעדינות רבה ומשזפים את הצד השני,מוציאים מהשמן ומעבירים לכמה דקות לנייר סופג.
מגישים חם עם סלט ירקות טעים.
בתאבון 🙂












