קציצות פיקנטיות וירקות מאודים

בחורה עם מחשב נייד

עד לפני כמה שנים לא אהבתי טחינה , למה? ככה ! באמת שאין לי תשובה. אבל מאז כבר התאהבתי בנוזל הלבן אפרפר הזה על קציצות , ירקות, פלאפל, שווארמה (רק בנצרת!) ובכלל הקאפ אוף טחינה שלי היא טחינה גולמית – הכי טעים שיש !!!!

11046769_10153083265791280_2160194477351927533_n

קיבלתי להתנסות את טחינת חצי חצי של "אחוה" – טחינה משובחת המיוצרת מ-55% שומשום מלא ללא תוספת מלח וכמובן עשירה בסידן , סיבים תזונתיים וברזל – התגלמות הטעם הטוב 🙂

 

קציצות פיקנטיות וירקות מאודים:

לקציצות:

חצי ק"ג בשר בקר טחון משובץ בשומן כבש (איזו התפלצנות!)

1 בצל קצוץ

צרור פטרוזיליה קצוצה

1 כפית צ'ילי גרוס

1 כפית סודה לשתיה

פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה , מלח , פלפל שחור גרוס

 

לירקות המאודים:

כרובית קטנה מחולקת לפרחים

ברוקולי מחולק לפרחים

2 זוקיני חתוכים לפרוסות / חתוכים לאורך

שמן זית

מיץ מחצי לימון

חופן גרעיני חמניה

מלח, פלפל שחור גרוס

 

לקציצות:  בקערה מערבבים את כל החומרים וצרים קציצות – צולים על מחבת פסים / גריל (אוףףףףף הגריל שלי עומד בדד בגזוזטרה הסגורה שלי) עד למידת הצליה האהובה עליכם.

לירקות המאודים: מסדרים את הירקות בסלסלת אידוי / סיר של קוסקוס (סוף סוף מצאתי לו שימוש אחרי שגיליתי את המצאת המאה – קוסקוס במיקרו) ומאדים מעל מים רותחים עד לדרגת אל-דנטה, מצננים.

במחבת /ווק מחממים מעט שמן זית ומקפיצים קלות את הירקות המאודים מוסיפים את מיץ הלימון , גרעיני החמניה ומתבלים ומקפיצים כשתי דקות .

מצלחתים יפה יפה ומזלפים מעל טחינה גולמית, אני מושפעת עכשיו ממאסטר שף ……

10389426_10153083266661280_3134780971883820398_n

בתאבון !!!!!