עוגת שוקו עסיסית -מווּתק של עוגה

לא פעם סיפרתי וכתבתי על אהבתה  הגדולה  של הגנרטור הקטן שלי לשוקו (סוקו בפיה) . לפעמים אני מקבלת תחושה שהיא אוהבת שוקו יותר ממני …. (אף פעם היא לא אמרה אמא מתוך שינה,  רק את מילת המפתח שוקו!)

בשבת האחרונה והקפואה לאחר אינספור הפעלות מצידי בין ארבעת הקירות הסו-שפית הקטנה שלי שכ"כ אוהבת לעזור לאמא במטבח ביקשה לאפות עוגה, איזו עוגה את רוצה תיתי??? אמא אני רוצה עוגת סוקולד עם קוקוש סל יום הולדת!!! הוצאנו מצרכים , העמדתי אותה על שרפרף והיא מילאה פקודות כטירונית מצטיינת….

10422512_10153070278831280_9184761005675102907_n

עוגת שוקו עסיסית 

1 כוס קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 כוס שוקולית

1 כוס קוקוס

1 כוס פרג טחון טרי

40 גרם אגוזי מלך שבורים גס.

3/4 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

2 כוסות שוקו מווּ

3 ביצים .

ציפוי:

100 גרם שוקולד מריר משובח

100 מ"ל שמנת מתוקה

קוקוס לעיטור

בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים את השמן, הביצים ומשקה השוקו  – מערבבים היטב ומעבירים את התערובת הנוזלית לתבנית אפייה עגולה (קוטר 26) משומנת. אופים חצי שעה בחום של 170 מעלות עד להתייצבות העוגה (נועצים קיסם במרכז העוגה לבדיקת אפייתה מבפנים – יצא רטוב? ממשיכים לאפות,  יבש? מוציאים מהתנור).

10923273_10153070287356280_452074881941615613_n

מוציאים את העוגה ומצננים היטב .

ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה (מיקרו/ בן מארי) ויוצקים על העוגה מפזרים מעל  קוקוס.

חגיגה !!!!!

 

**המוצר התקבל להתנסות **