פטריות מוקפצות בעשבי תיבול והמון שום

אני בשוווווווווווווווווווונג , אז עוד אחד ודי להיום 🙂 לרוב האוכל שאני מבשלת ומכינה נובע מדודות שבאות לי באותו הרגע – היום הייתה  לי דודא אדירה לזה וכשאני בדודא שום דבר לא יעצור אותי !!!

מנה טעימה, קלילה, לא משמינה המתאימה לבארנץ' נחמד, ליד סטייק או דג , או ליד סוליות סויה (לטבעונים….) או סתם לנשנוש – רק תשתדלו שלא יהיו בקרבתכם אנשים 24 שעות לאחר אכילתה……

10300884_10152911551726280_7295668556843500544_n

 

פטריות מוקפצות בשום ועשבי תיבול:

2 סלסלות פטריות שמפניון

צרור פטרוזיליה קצוצה

3 ענפי טימין כשהעלים מופרדים מהגזע.

3 ענפי רוזמרין (מטורפת על עשב התבלין הזה) כשהעלים קצוצים דק

4 ענפי נענע כשהעלים גם קצוצים

צרור בזיליקום קצוץ

6 -7 שיני שום קצוצות

שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

מסירים את הרגללים מהפטריות וחותכים לרבעים . בווק או במחבת יוצקים שמן זית בנדיבות ומחממים מעט , זורקים את הפטריות ומקפיצים כ-5 דקות , מוסיפים את עשבי התיבול והשום ומקפיצים עוד כ-5 דקות מתבלים במלח ופלפל מערבבים ומכבים את הגז .

טעים להגיש חם או קר .