מרק היום שלי

בחורה עם מחשב נייד

אז הכריזו שמחר ישרור מיני שרב בישראל, אז הכריזו!!! זה עדיין לא מונע ממני לבשל מרק , והיום בפינת המרק – מרק ירקות עם חומוס ופסטה.

כבר למעלה משבועיים לא בישלתי מרק (תתביישי לך ליאת!), אחרי שהרבצתי שנ"צ של 40 דקות  ובשעה 18:00  הערתי את עצמי בנחירה ענקית( שלי)  החלטתי להזיז את התחת שלי ולעשות משהו מועיל. אין דבר מועיל יותר ממרק !!!!!

 

מרק

יאללה למתכון 🙂

מצרכים:

1 בצל קצוץ

2 גזרים חתוכים לקוביות

1 קולורבי חתוך לקוביות

1 פלפל אדום מתוק (נו, גמבה…) חתוך לקוביות

3 מקלות סלרי חתוכים לטבעות קטנות

1 זוקיני / קישוא חתוך לקוביות

כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם סנפרוסט/קופסת שימורים)

כוס פסטה למרק (פסטה קטנה וייעודית למרק- פסטה ברילה השיקה סדרה חדשה ושווה , פסטה גדולה תתנפח במרק כמו בחודש תשיעי ותשתה את כל המים….)

צרור שמיר קצוץ (אני מכורה לשמיר, אם הייתי יכולה להוסיף אותו גם לעוגה הייתי מוסיפה)

מלח, פלפל שחור גרוס, מעט כורכום (לא הרבה!!! אחרת המרק יקבל טעם של אקונומיקה), אבקת מרק עוף.

 

אופן ההכנה:

בסיר 5 ליטר  עם מעט שמן זית מאדים בצל עד לשקיפות, מוסיפים את הירקות החתוכים ומטגנים כמה דקות , מוסיפים את החומוס וממלאים מים עד הסוף. מביאים לרתיחה, מתבלים ומבשלים על להבה נמוכה עוד כמחצית השעה , מוסיפים את השמיר ואת הפסטה ומבשלים עוד 10 דקות, טועמים ומקבלים כוויה בלשון ומתקנים תיבול (איש איש בתיבולו יחיה ) . מכבים את הגז ומגישים 🙂

ב ת א ב ו ן