חוף ניקה – Nika beach
חופי הים התיכון, הרוח הקרירה המנשבת מן הים ומצננת את האוויר, שקיעה נפלאה בצבעי פסטל וחוף של חול זהוב היו קבלת הפנים אשר קידמה אותי ואת חברותי הבלוגריות כאשר הגענו, כמוזמנות, למסעדה, או שמא תאמר טברנה יוונית, "ניקה" הממוקמת על חוף ימה של הרצלייה.
המסעדה אינה חדשה במקום אלא של אחרונה עברה שידרוג רב ושינוי בעלות ונפתחה תחת הנהלה חדשה וצוות עובדים מסור נאמן ומקצועי.
ירדנו לחוף בשביל מרוצף המוביל לשורת המסעדות וביניהן ל – ניקה.
קיבלו את פנינו מלצריות חינניות שהגישו לנו משקה מוגז וצונן, אפריטיף לכל דבר, מלווה בזיתים ירוקים ושחורים , טעימים במיוחד, לאחר שיחות חולין והתווודעות למקום ולסביבה הוזמנו אחר כבוד להכנס למסעדה פנימה.
המקום מרוהט בפשטות נעימה ומסבירת פנים והישיבה נוחה ונעימה כך שהסבנו יחד לשולחן ולשימחתי ישבה עימנו, רות סירקיס, מותג ידוע בתחום הקולינארי והשיחה קלחה בעליצות. לא עבר זמן רב והמלצרים האדיבים והמיומנים החלו בהגשת שורת מנות ומטעמים המהווים את הספסיליטה של המקום.
המנות, בעלות אוריאנטצייה של המיטבח היווני, אך ניתן למצוא גם מנות ים תיכוניות אחרות וסוגי מאפים אחרים, כולם מוגשים במנות קטנות אך מוקפדות וטעימות ביותר ובכך מאפשרים לסועד לטעום ולהנות משורה ארוכה של טעמים ועינוגי אכילה.
שף המסעדה, מתי נקש, אחראי למיגוון המנות היחודיות והטעימות ואין ספק שראוי הוא לכל מחמאה וקרדיט.
הוגשו אמפנדס במילוי זיתים, סיגרים במילוי בשר וצנוברים, פלאפל כרובית במילוי גבינת פרמזן ועישבי טיבול, פרגית סופלקי צלוייה בתוספת של עגבניות ובצל בגריל עם פטרוזיליה על מצע של לאפה קלוייה, מאפה יווני טעים במיוחד במילוי גבינת חלומי, עשבי טיבול, כרישה, פלפל קלוי, ביצה רכה עם רוטב ציזיקי ו – כרובית קיסר שהיא כרובית מטוגנת ברוטב קיסר עם עלי ארוגולה ועגבניות טריות.
יחד עם המנות, ולפי בחירתנו, הוגשו לנו ללא הגבלה משקאות צוננים, קוקטיילים, בירות צוננות מן החבית ואף כוסית של אוזו יווני למביני דבר.
וברקע מנעימים כל העת צמד נגנים על כלי מיתר נעימות ומנגינות ים תיכוניות להנאתנו המושלמת.
אט נטה היום לערוב והשקיעה הנפלאה זהרה באור קרניים אחרונות והליל ירד אט אט.
אין בליבי ספק כי "ניקה" הינה פתרון מושלם לבילוי ערב קיצי, נעים ולבבי בימות החמה, מטעמי המקום, הפשטות והנינוחות, המוסיקה וצליליה הים תיכוניים הופכים את הבילוי למושלם מכל בחינה.
ניפרדנו בלבביות מבעלי המסעדה, גורן טסה ורועי ליאון, וכן מצוות העובדים בידיעה שנשוב למקום המקסים הזה עוד ועוד.
לאתר הבית לחצו כאן.
לדף הפייסבוק לחצו כאן.
נכתב וצולם על ידי לבנה רייזר LEVANA REISER




















